ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή απο την σκόνη: Εισηγήσεις από Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου

Προσοχή απο την σκόνη: Εισηγήσεις από Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου

Η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου προβαίνει σε σειρά εισηγήσεων προς το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών αναφορικά με τα αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της άτομα υψηλού κινδύνου που κινδυνεύουν από τα αυξημένα επίπεδα σκόνης είναι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα που πάσχουν από ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών.

Όσοι  ανήκουν  στις πιο πάνω ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να «αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  ή να περιορίζουν τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας».

Πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη, ρινίτιδα, ερεθισμός στα μάτια συνίσταται η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για οδηγίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες , και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν να κάνουν χρήση της ανακουφιστικής εισπνεόμενης θεραπείας και συνιστάται σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για οδηγίες.

Παράλληλα, άτομα που αντιμετωπίζουν  αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top