Νέες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία

Νέες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία

«Πρέπει να λάβει δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου».

Η Τουρκία χρειάζεται «να λάβει αποφασιστική δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου και σε θεμελιώδη δικαιώματα», υπογραμμίζει ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από συναντήσεις που είχαν σήμερα ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα.

Νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της Ένωσης για τον μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την ελπίδα ο κρατούμενος, πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE