ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλο ΔΙΠΛΟ για την ΑΕΚ μέσα στην Ελβετία!

Μεγάλο ΔΙΠΛΟ για την ΑΕΚ μέσα στην Ελβετία!

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Ζυρίχη και την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τους κιτρινοπράσινους να κερδίζουν με 1-2. Ο Γιάννου στο 38′ έβαλε μπροστά την ΑΕΚ, ο Κελίφι στο 74′ ισοφάρισε την αναμέτρηση. Το γκολ της νίκης έδωσε ο Τρισκόφσκι στο 85′.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά. Η Ζυρίχη έδειξε περισσότερη διάθεση όμως να επιτεθεί και η ΑΕΚ έδωσε λίγα μέτρα στο γήπεδο. Όμως οι Ελβετοί δεν δημιούργησαν ευκαιρίες και η άμυνα της Κυπριακής ομάδας κρατούσε το μηδέν.

Στο 12′ ο Χέφελ με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω στην πρώτη καλή φάση του ματς και στο 18′ ο Κελίφι πήγε να σκοράρει από μακριά καθώς ο Τόνιο ήταν εκτός, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις μπροστά και έψαξαν το γκολ.

Το πρώτο μέρος είχε ως χαρακτηριστικό τις λάθος μεταβιβάσεις, στην αδυναμία των δύο ομάδων να φτιάξουν ουσιαστικές φάσεις και έτσι είχαμε χαμηλό ρυθμό.

Το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ όμως στο 38′ καθώς ο Γιάννου υποψιάστηκε το λάθος της άμυνας της Ζυρίχης, ακολούθησε την σέντρα του Ακοράν και με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ελβετών για το 0-1.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και οι κιτρινοπράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Ελβετούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Το παιχνίδι έγινε σκληρό με μαρκαρίσματα και είχαμε αρκετές κίτρινες κάρτες μαζεμένες. Το 0-1 παρέμενε και η ΑΕΚ κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Και εκεί που οι Ελβετοί δεν απειλούσαν και δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ, μέσα από μια στημένη φάση στο 74′ βρήκαν το 1-1 καθώς ο Κελίφι έστειλε την μπάλα εκεί που ο Τόνιο δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η ΑΕΚ δεν είπε την τελευταία της λέξη ακόμη όμως. Ενώ όλοι περίμεναν πως θα κρατήσει την ισοπαλία και θα είναι χαρούμενη με αυτήν, το συγκρότημα του Αντόνι Ιραόλα ανέκτησε το προβάδισμα στο 85′ μετά από όμορφο πλασέ εντός περιοχής από τον Τρισκόφσκι.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, η ΑΕΚ κράτησε το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη και έβαλε στα ταμεία της 570 χιλιάδες ευρώ. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στους φετινούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και όλοι την ευχαριστήθηκαν στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο.

ΖΥΡΙΧΗ: Brecher, Palsson, Marchesano (46’Krasniqi), Nef, Domgjioni, Odey, Bangura, Kryeziu, Dixon, Rodriguez (73’Winter), Khelifi.

AEK: Τόνιο, Τρουγιόλς, Σίλβα, Λαρένα (84’Τομάς), Ακοράν (78’Ασούμπρε), Χέφελ, Γκαρσία, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Τολεμές (66’Τρισκόφσκι), Γιάννου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Domgjioni, Kryeziu, Marchesano – Γκαρσία, Ιωάννου, Φλοριάν, Τρισκόφσκι, Τόνιο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top