ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε ο Τζορτζ Μπους

Απεβίωσε ο Τζορτζ Μπους

«Έφυγε» σε ηλικία 94 ετών.


Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, επί του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ο οποίος κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν, όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ` όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top