ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τράμπ φτάνει σε σημείο να βρίζει τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών του - «Χαζός σαν πέτρα»

Ο Τράμπ φτάνει σε σημείο να βρίζει τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών του - «Χαζός σαν πέτρα»

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών της δικής του διακυβέρνησης Ρεξ Τίλερσον.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον υποστήριξε ότι ήταν αναγκασμένος συχνά να ενημερώνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι τα όσα του ζητούσε να κάνει ήταν παράνομα, χαρακτηρίζοντάς τον "απείθαρχο".

Σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν την Παρασκευή (7/12), ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε τις κάκιστες σχέσεις που διατηρούσε με τον Τραμπ. "Πιστεύω ότι εν μέρει οφειλόταν στο προφανές γεγονός ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν έχουμε το ίδιο σύστημα αξιών", εξήγησε. "Έπρεπε να του λέω: Κύριε πρόεδρο, καταλαβαίνω τι θέλετε να κάνετε αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, γιατί παραβιάζεται ένας νόμος, μια συνθήκη".

Ο Τίλερσον, πρώην γενικός διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil, δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία και δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Τραμπ όταν του προτάθηκε να αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

"Δυσκολευόμουν, καθώς προέρχομαι από μια πειθαρχημένη εταιρεία, πολύ επικεντρωμένη στην τήρηση των διαδικασιών, να εργαστώ για έναν άνθρωπο που ήταν μάλλον απείθαρχος, που δεν του άρεσε το διάβασμα, που δεν διαβάζει τις αναφορές, που δεν του αρέσει να μπαίνει σε λεπτομέρειες σε πολλούς τομείς", τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με ένα πολύ σκληρό tweet

Ο Τράμπ μετά που είδε την συνέντευξη αυτή αποφάσισε να προχωρήσει σε απάντηση που μάλλον ξέφυγε από τα όρια.

Δείτε την ανάρτηση του στο Twitter:

«Ο Μάικ Πομπέο κάνει μια υπέροχη δουλειά. Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν. Ο προκάτοχος του ο Ρεξ Τίλερσον δεν είχε την πνευματική ικανότητα που χρειαζόταν για την θέση αυτή. Ήταν χαζός σαν μια πέτρα (rock) και δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ γρήγορα. Ήταν τρομερά τεμπέλης.

Τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό πνεύμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top