ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη δημοσιότητα οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων- Μείωση στον φόρο κατανάλωσης από την Τρίτη 18/12

Στη δημοσιότητα οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων- Μείωση στον φόρο κατανάλωσης από την Τρίτη 18/12

Στη δημοσίευση των τιμών των προϊόντων πετρελαιοειδών που ίσχυαν ανά πρατήριο, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:00 προχώρησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της εφαρμογής του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 353/2018 αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο ΓΤΠ, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, προχώρησε σε αυτή την ενέργειας έχοντας ως γνώμονα τη διαφάνεια και την ορθή και πλήρη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018 (Κ.Δ.Π. 353/2018), μειώνεται ο φόρος κατανάλωσης κατά 5 σεντ το λίτρο για τα ακόλουθα πετρελαιοειδή: Βενζίνη 95 οκτανίων, Βενζίνη 98 οκτανίων, Πετρέλαιο Κίνησης, Πετρέλαιο Θέρμανσης και Κηροζίνη.
 
Ως εκ τούτου, από την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, οι λιανικές τιμές στα πρατήρια καυσίμων για τα πιο πάνω προϊόντα θα πρέπει να είναι μειωμένες τουλάχιστο κατά 6 σεντ (φόρος κατανάλωσης και ανάλογος ΦΠΑ) από τις τιμές που ισχύουν σήμερα και παρουσιάζονται στον πίνακα που ετοίμασε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
 
Περαιτέρω, προτρέπεται το καταναλωτικό κοινό όπως συμβουλεύεται το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων, το οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία, για τις τιμές πώλησης σε πραγματικό χρόνο που ισχύουν στα πρατήρια πετρελαιοειδών παγκύπρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top