ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται ξανά τον Ιανουάριο η Λουτ - «Γίνεται μια δημιουργική και παραγωγική εργασία»

Έρχεται ξανά τον Ιανουάριο η Λουτ - «Γίνεται μια δημιουργική και παραγωγική εργασία»

«Δεν κομίζει μηνύματα» η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, αν η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών μετέφερε οποιοδήποτε μήνυμα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο συνάντησε χθες το πρωί, ή οποιονδήποτε άλλο από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Κυπριακό.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως οι διαβουλεύσεις με την κ. Λουτ συνεχίστηκαν και σήμερα «μέσα στο ίδιο δημιουργικό και παραγωγικό κλίμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την κ. Λουτ, με σκοπό τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις. Η συζήτηση θα συνεχιστεί, και η κ. Λουτ θα επανέλθει στις αρχές του επόμενου χρόνου», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν άρχισαν να συζητούνται λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τους όρους αναφοράς, ο κ. Προδρόμου είπε πως «συζητείται η διαμόρφωση των όρων αναφοράς. Γίνεται η συζήτηση η οποία χρειάζεται, και όσον αφορά τις γενικές αρχές και όσον αφορά και λεπτομέρειες. Η συζήτηση μια είναι».

Κληθείς να πει αν έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για τους όρους αναφοράς, βάσει αυτών των συζητήσεων, και αν υπάρχει ενημέρωση για το τι λέχθηκε στη χθεσινή συνάντηση της κ. Λουτ με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Προδρόμου είπε πως «γίνεται συστηματικά και μεθοδικά η προσπάθεια να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς. `Όταν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση θα το ανακοινώσουμε».

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι υπάρχει μια σχετική πρόοδος και εάν έχει συμφωνηθεί κάτι, ο Εκπρόσωπος είπε πως γίνεται μια δημιουργική και παραγωγική εργασία.

Ερωτηθείς αν η κ. Λουτ μετέφερε οποιοδήποτε μήνυμα από τον κ. Ακιντζί ή οποιονδήποτε άλλο από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κ. Λουτ έχει αναλάβει εκ μέρους του ΓΓ την αποστολή να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς και «δεν κομίζει μηνύματα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με την κ. Λουτ ζήτησε να έχει ο ‘Υπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει το απόγευμα πριν την αναχώρηση της κ. Λουτ από το νησί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top