Επανέρχεται η Ειρήνη Λοϊζίδου στην «κόντρα» με τον Γενικό Ελεγκτή

Επανέρχεται η Ειρήνη Λοϊζίδου στην «κόντρα» με τον Γενικό Ελεγκτή

Επανέρχεται στο ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στο ζήτημα που προέκυψε με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη επανέρχεται η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου, "με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις", σημειώνοντας ότι η ουσία του θέματος παραμένει ότι του ζήτησε να της παράσχει κάποιες πληροφορίες για διερεύνηση παραπόνου, το οποίο είχε υποχρέωση να εξετάσει και αρνήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Λοϊζίδου αναφέρει ότι «ναι, ο πληροφοριοδότης, πρέπει να προστατεύεται και να ενθαρρύνεται, μέσα από ασφαλή κανάλια και ταυτόχρονα να καθίσταται αποτρεπτικό το κακόβουλο και εκδικητικό “κάρφωμα”».

«Η διερεύνηση των καταγγελιών, οι οποίες υποβάλλονται στο Γραφείο μου αποτελούν καθήκον και υποχρέωσή μου», σημειώνει.

Προσθέτει ότι «ο κάθε θεσμός θα πρέπει να ενεργεί εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένης καταγγελίας ζήτησα πληροφορίες ως είχα υποχρέωση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.