Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η απόφαση για Χαλίλ

Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η απόφαση για Χαλίλ

Εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τους αντιρρησίες συνείδησης στα κατεχόμενα.

Συγκέντρωση έξω από τη λεγόμενη βουλή των κατεχομένων, πραγματοποίησε την Δευτέρα (7/1) η πρωτοβουλία αντιρρησιών συνειδήσεως, ενόψει της συζήτησης «νομοσχεδίου» για τους αντιρρησίες συνειδήσεως.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μέλη της πρωτοβουλίας κρατούσαν πανό που ανέγραφε «νόμος για αντιρρησίες συνειδήσεως τώρα».

Ο αντιρρησίας συνειδήσεως Μουράτ Κανατλί δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» αναμένεται να καταθέσει το προσχέδιο «νόμου» στη λεγόμενη βουλή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης, προσθέτοντας ότι η προετοιμασία του «νόμου» είναι ένα θετικό βήμα αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Ο κ. Κανατλί κατέθεσε την ευαισθησία του σχετικά με τα διεθνή κριτήρια, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αναμένει πρόσκληση από τη «κοινοβουλευτική επιτροπή» προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Είπε τέλος ότι θα βρεθούν έξω από τη «βουλή» την Τρίτη (8/1) στις 13:00 και ότι παρακολουθούν στενά το θέμα του αντιρρησία συνειδήσεως Χαλίλ Καραπασάογλου.

Εξάλλου, την στήριξή τους αντιρρησία συνειδήσεως εξέφρασε οι «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεριά, Φαζιλέτ Οζντενεφέ, Φικρί Τόρος και Σαλαχί Σαχιρέρ και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Χουσεΐν Αγκολεμλί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE