ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ ντέρμπι χωρίς το… αστέρι! Κίνητρα για την ουσία, τα δεδομένα και ο… ψηλός με τους βοηθούς του

Σούπερ ντέρμπι χωρίς το… αστέρι! Κίνητρα για την ουσία, τα δεδομένα και ο… ψηλός με τους βοηθούς του

Είναι γεγονός πως ένα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση, ανεξαρτήτως το πως είναι η κατάσταση και η βαθμολογία των δύο ομάδων, πάντα έχει το δικό του μεγάλο ενδιαφέρον.

Έτσι και η μάχη του ΓΣΠ το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου (19:00) για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Σημαντική η απουσία για την γηπεδούχο ομάδα, αυτή του παίκτη – αστέρι του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ Τάμαρι, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ιορδανίας στο Ασιάτικο κύπελλο.

Παρόλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ… ζει με αυτή την απουσία εδώ και μέρες και γνωρίζει αρκετά καλά ότι θα την έχει ακόμη και καλείται να αποδείξει και στα ντέρμπι ότι μπορεί να πάρει την ουσία και στα ντέρμπι, όπως είναι αυτό με την Ανόρθωση.

Βασικό κίνητρο για ΑΠΟΕΛ είναι τόσο αυτό, ότι ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και χωρίς τον Τάμαρι, αλλά και το ότι θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες που θα τον διατηρήσουν μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Επίσης, ο ΑΠΟΕΛ θέλει το τρίποντο για να είναι η μοναδική ομάδα στην τρέχουσα σεζόν με το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί.  Παίρνοντας την ουσία αύριο ο ΑΠΟΕΛ θα φθάσει τις έξι συνεχόμενες νίκες, μιας και ΑΕΛ και Απόλλωνας κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, μαζί του, είχαν σερί πέντε νικών.

Για τους δικούς της λόγους η Ανόρθωση θέλει το διπλό μέσα στο ΓΣΠ επί του ΑΠΟΕΛ για να δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και πως δεν επηρέασε το «Χ» με την Αλκή Ορόκλινη, αλλά ήταν μία κακή παρένθεση μετά το άνετο πέρασμα από τη Λεμεσό επί της ΑΕΛ.  Φυσικά, η ομάδα της Αμμοχώστου, εάν θέλει να έχει ελπίδες διάκρισης μέσω πρωταθλήματος, από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς.

Επίσης, η Ανόρθωση εάν φύγει από τη Λευκωσία με βαθμολογικό κέρδος θα την φέρει για εννέα παιχνίδια να μην χάνει.  Στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΛ είχε οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα.

Ο Πάολο Τραμετσάνι βλέπει την ομάδα του να είναι στην κορυφή με 35 βαθμούς, με 11 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, 33 τέρματα υπέρ και 15 κατά.

Ο Γιούργκεν Στρέπελ (η αποστολή που ανακοίνωσε εδώ) βλέπει την ομάδα του να είναι στην 4η θέση με 24 βαθμούς, 6 νίκες, 6 ισοπαλίες, 3 ήττες, 20 τέρματα υπέρ και 14 κατά.

Η διαιτητική ομάδα του ντέρμπι που ξεκινάει η ώρα 19:00 στο ΓΣΠ έχει ως εξής: 

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

4ος Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top