ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Εφτάψυχος»!

«Εφτάψυχος»!

Ο Πανιώνιος είχε απουσίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πλατέλλα, όμως έφυγε από την έδρα του ΟΦΗ με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), ενώ μπορούσε στο τέλος να «κλέψει» και τη νίκη!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στρέζο κάτω από τα δοκάρια, τους «νέους» Μπράουν και Γιαννούλη δεξιά κι αριστερά στην άμυνα και τους Μιχόγεβιτς και Ποτουρίδη στο κέντρο της. Παπάζογλου και Νάστος συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα, με τους Κουτσιανικούλη και Ντίνα να παίρνουν τα «φτερά» και τον Πλατέλλα να πλαισιώνει τον Βουό.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος επέλεξε αντίστοιχο σχήμα και τον Κότνικ στο τέρμα, τον Παπαγεωργίου δεξιό μπακ, τον Σαραμαντά αριστερά και τον Ντομίνγκες με τον Σταυρόπουλο ως στόπερ. Ο Κόρμπος με τον Οικονομίδη έπαιξαν στο κέντρο, με τον Τσιλούλη, τον Κότσιτς αριστερά και τον Σίντι Αλί δεξιά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντουρμισάι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε για τους γηπεδούχους στο 8’, όταν ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από αριστερά, με την προσπάθεια του Ντίνα στην κίνηση να φεύγει λίγο άουτ διαγώνια. Στο 14’ οι Κρητικοί κέρδισαν κόρνερ, η μπάλα πέρασε στον Βουό στο πρώτο δοκάρι, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη. Η (ισχνή) απάντηση του Πανιώνιου ήρθε στο 18’, όταν η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κότσιτς μετά την πάσα του Κόρμπου κατέληξε στην αγκαλιά του Στρέζου.
 

Για τους φιλοξενούμενους, που ως το 20’ ήταν νωθροί δημιουργικά, η πιο σημαντική φάση εκδηλώθηκε με κεφαλιά του Σταυρόπουλου, όταν ο Στρέζος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ακριβώς όμως στο σημείο που οι «κυανέρυθροι» έδειχναν ικανοί να ισορροπήσουν την κατάσταση και να απειλήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την τύχη και άνοιξε το σκορ.

Στο 27’ ο Κουτσιανικούλης γύρισε αδύναμα συρτά από αριστερά, ο Σταυρόπουλος γλίστρησε στην καρδιά της άμυνας και ο Πλατέλλας με μια επαφή αμαρκάριστος είχε εύκολο έργο για να ανοίξει το σκορ με το δεύτερο γκολ του στη σεζόν. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να επιστρέφει στην αδύναμη επιθετικά εικόνα που επέδειξε στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις των δυο ομάδων, όπως και σε όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, χάνοντας κάποιες σημαντικές στιγμές με τον Βουό (68’, 70’, 82’).

Η ουσία στα τελευταία λεπτά καταγράφηκε στο ενεργητικό του Πανιώνιου, που με τον νεοεισελθέντα Καμαρά, μπόρεσε να ισοφαρίσει! Στο 80’ ο Παπαγεωργίου σέντραρε από δεξιά και ο Γάλλος έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, κάνοντας το 1-1. Η τελευταία «γεύση» ήταν επίσης… κυανέρυθρη, με τον Σπιριντόνοβιτς να εκτελεί κόρνερ στο 90’ και τον Ντομίνγκες να μένει επίσης ολομόναχος στη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη βρήκε το κοινό του Γεντί Κουλέ να αποδοκιμάζει έντονα τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους παίκτες του, ενώ ο Πανιώνιος πανηγύρισε τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP: Ο Καμαρά μπήκε στον αγώνα στο 72’ και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να δικαιώσει τον Μάντζιο! Παρότι ανέτοιμος, βρέθηκε στο σωστό σημείο και δεν αστόχησε από κοντά, για να χαρίσει τον βαθμό στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Πλατέλλας παραλίγο να «σημαδέψει» το παιχνίδι με το γκολ του, εκμεταλλευόμενος τη στιγμή που του παρουσίαστηκε με το λάθος του Σταυρόπουλου. Συνολικά οι προσπάθειές του έδιναν πνοή επίθετικά στον ΟΦΗ, με τον Βουό να σπαταλά μια καλή πάσα που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε ασίστ για τον Έλληνα άσο των Κρητικών.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετές φορές σε θέση βολής, μα με πολύ αργές αντιδράσεις, ο Βουό προκάλεσε εκνευρισμό, μη μπορώντας να εκτελέσει εύστοχα και να διπλασιάσει τα τέρματα του ΟΦΗ, όσο ακόμα είχε το προβάδισμα.

Η γκάφα: Το γλίστρημα του Σταυρόπουλου στο κέντρο της άμυνας στο γκολ του ΟΦΗ άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στον Πλατέλλα να χριστεί σκόρερ. Η βροχή έπαιξε τον ρόλο της, όμως σε κάθε περίπτωση το λάθος του Έλληνα αμυντικού άφησε κενή την περιοχή του Ιστορικού.

Το «στραγάλι: Πολλές κάρτες από τον Κομίνη, ορισμένες, όπως η πρώτη στον Παπάζογλου, αυστηρές. Συνολικά πάντως διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ έχασε σπουδαία ευκαιρία για μια νίκη που θα τον ωθούσε βαθμολογικά, χάνοντας ευκαιρίες κι έχοντας τα γνωστά αμυντικά κενά που εμφανίζει σε όλη τη σεζόν, πηγαίνοντας στους 12. Ο Πανιώνιος δεν έπαιξε καλά, όμως δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, αποφεύγοντας την ήττα στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και φτάνοντας τους 19 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης (74’ Κοροβέσης), Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Παπάζογλου (83’ Πέρσον), Ντίνας (74’ Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης, Πλατέλλας, Βουό

Πανιώνιος: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σίντι Αλι (85’ Μακρύλλος), Τσιλούλης (72’ Καμαρά), Οικονομίδης, Κότσιτς (55’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι

Πηγή: www.gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top