ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση Αστυνομίας για προστασία περιουσίας από κλέφτες - Τι πρέπει να κάνετε όταν εντοπίσετε ύποπτο

Προειδοποίηση Αστυνομίας για προστασία περιουσίας από κλέφτες - Τι πρέπει να κάνετε όταν εντοπίσετε ύποπτο

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών σε καταστήματα και άλλα υποστατικά, οι ιδιοκτήτες και το εργασιακό προσωπικό των καταστημάτων συμβουλεύονται όπως λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους.

Ενδεικτικά, παρατίθεται πιο κάτω σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται να λαμβάνουν για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των καταστημάτων και της περιουσίας τους.

1. Κατά τις ώρες κλεισίματος του καταστήματος αφήνουμε ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές του καταστήματος.

2. Δεν αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία μέσα στο κατάστημά μας.

3. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το κατάστημα μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

4. Συστήνεται η τοποθέτηση χρηματοκιβωτίου για φύλαξη μικρών χρηματικών ποσών, λαχείων και άλλων αντικειμένων αξίας. Το χρηματοκιβώτιο να είναι στερεωμένο με ειδικές βίδες ή εντοιχισμένο.

5. Κατά τη διάρκεια της νύκτας είναι καλό να υπάρχει φωτισμός που να καλύπτει ικανοποιητικά την περίμετρο και το εσωτερικό του καταστήματός μας.

6. Συστήνεται η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο κατάστημα μας. Το σήμα συναγερμού να διαβιβάζεται και ασύρματα, ενώ το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να καλύπτει όλους τους ευαίσθητους χώρους του καταστήματος όπως η είσοδος/ έξοδος, το ταμείο, το χρηματοκιβώτιο κλπ. Ο καταγραφέας του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης συστήνεται να τοποθετηθεί σε ασφαλή χώρο. 

7. Εάν στο κατάστημα μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία.

8. Σε περίοπτους χώρους εκτός και εντός του καταστήματος αναρτούμε πινακίδες για ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας.

9. Ιδιαίτερα κατά το χρόνο που ανοίγουμε και κλείνουμε το κατάστημα μας και όταν μεταφέρουμε τα χρήματα του ταμείου, είμαστε σε εγρήγορση, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος να πέσουμε θύματα ληστείας.

10. Εάν τα εμπορεύματα του καταστήματος μας διαθέτουν σειριακούς αριθμούς, τηρούμε αρχείο των σειριακών αριθμών τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και η αναγνώριση των εμπορευμάτων σε περίπτωσης κλοπής τους.

Καλείται το κοινό να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία τηλεφωνόντας στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικούς αριθμούς άμεσης επέμβασης 112 ή 199.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top