ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Πέρασε το πρώτο εμπόδιο ο Αλέξης Τσίπρας - Ψήφος εμπιστοσύνης με 151

ΕΛΛΑΔΑ: Πέρασε το πρώτο εμπόδιο ο Αλέξης Τσίπρας - Ψήφος εμπιστοσύνης με 151

Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο του νέου έτους για την κυβέρνηση πέρασε το βράδυ της Τετάρτης 16/1 , ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία με ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, παρά την απώλεια του κυβερνητικού συνεταιρισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έπεται η δοκιμασία της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. 


Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, με 151 νομοθέτες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και 148 να καταψηφίζουν. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης που δήλωσε ότι θα ψήφιζε «όχι» όμως η ψήφος του δεν προσμετράται.

Στήριξη στην κυβέρνηση έδωσαν με την ψήφο τους η Κατερίνα Παπακώστα, οι τέως βουλευτές των ΑΝΕΛ (Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Kόκκαλης) αλλά και ο Κώστας Ζουράρις και ο τέως βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. που στοιχίζονται με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναμενόταν, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την κυβέρνηση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top