ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «Κυρία» έβαλε «φωτιά» στην τετράδα – Τα νέα δεδομένα

Η «Κυρία» έβαλε «φωτιά» στην τετράδα – Τα νέα δεδομένα

Η «Μεγάλη Κυρία» φέρνει τα «πάνω – κάτω» στην τετράδα.

Παίζοντας ψυχωμένα η Ανόρθωση κέρδισε μέσα στη Σάλα Δερύνειας την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-1 δημιουργώντας νέα δεδομένα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Πλέον με την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής, δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της ρέγκιουλαρ σίζον, το ΑΠΟΕΛ που κέρδισε στα Λατσιά τον Εθνικό με 3-0, είναι στην 3η θέση, ένα βαθμό πάνω από την Αναγέννηση Δερύνειας.

Εξάλλου, η Ανόρθωση μείωσε στους τέσσερεις βαθμούς την απόσταση από τη Νέα Σαλαμίνα και θα παίξει τα ρέστα της για την τετράδα στα δυο τελευταία παιχνίδια. Από την άλλη, ο αγώνας Νέα Σαλαμίνα – Αναγέννηση Δερ. την Παρασκευή (ζωντανά από τη Cytavision) αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον.

Στα της κορυφής, η Ομόνοια κέρδισε με 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα, διατηρώντας την απόσταση των δυο βαθμών από τον Green Air Παφιακό που πέρασε εύκολα από το «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας με 3-0 την ΑΕ Καραβά.
Δυσκολίες μόνο στο δεύτερο το «τριφύλλι»

Δυσκολίες μόνο στο δεύτερο το «τριφύλλι»
«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-0 (25-19, 25-19, 25-19)
Μόνο στο δεύτερο σετ η Ομόνοια δυσκολεύτηκε στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Οι «πράσινοι» παρά την κούραση από τον αγώνα της Τρίτης με την Belgorod κέρδισαν με 3-0 και έπιασαν τους 31 βαθμούς. Η Νέα Σαλαμίνα έμεινε 5η δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια πήρε από την αρχή προβάδισμα στο πρώτο σετ και αφού προηγήθηκε 20-12 και 22-15 κέρδισε με 25-19. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ που έχαναν όμως 05-08.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο σετ και αφού προηγήθηκε 12-09 έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» οι οποίοι γύρισαν το σετ και αφού προηγήθηκαν 20-18 κέρδισαν 25-19 και αύξησαν σε 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ η Ομόνοια ήταν πολύ καλύτερη πήρε διαφορά έως και οκτώ πόντων 16-08 προτού η Νέα Σαλαμίνα αντιδράσει και μειώσει σε 22-18. Τελικά, οι «πράσινοι» κράτησαν και πήραν το σετ με 25-19 κερδίζοντας 3-0.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ):Προδρόμου, Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Ελευθερίου, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ): Παφίτης, Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Ζηκάκης, Λαρραχόντο, Κορνιένκο – Λίμπερο: Aντωνίου. – Αλλαγές: Λιοτατής, Γκουϊμοντ, Καλαφάτης.

Αυτή ήταν Ανόρθωση
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-3 (30-28 23-25, 17-25, 19-25)
Εντυπωσιακή η «Μεγάλη Κυρία» στη Σάλα Δερύνειας κέρδισε την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-1 σετ και έβαλε κυριολεκτικά «φωτιά» στην τετράδα. Η Αναγέννηση υποχώρησε στην τέταρτη θέση με τρίτο πλέον το ΑΠΟΕΛ, ενώ η Ανόρθωση με 14 βαθμούς ελπίζει ότι θα προλάβει στο τσακ την τετράδα.

Mεγάλο παιχνίδι έγινε στο πρώτο σετ μεταξύ δυο διψασμένων για τρίποντο, αλλά η Αναγέννηση κατάφερε σε σετ θρίλερ να κερδίσει 30-28 και να προηγηθεί 1-0.

Στην απόλυτη ισορροπία και το δεύτερο σετ, αλλά την Ανόρθωση να χαμογελά κερδίζοντας με 25-23 ισοφαρίζοντας σε 1-1 το ντέρμπι.

Η Ανόρθωση ήταν εντυπωσιακή στα άλλα δυο σετ και κέρδισε 25-17 και 25-19 μια μέτρια Αναγέννηση εξασφαλίζοντας το τρίποντο με 3-1 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.(Γ. ΜΕΛΚΑ): Φελάχογλου, Κοσλόφσκι, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Στέκας, Τόφιας, Πέτρου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ.ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Κοντός, Χριστοφόρου, Παγιάν, Ερέρα, Στρουγκάρεβιτς, Αμπουϊλα – Λίμπερο 1: Χαραλαμπίδης, Λίμπερο 2: Μιλτιάδους. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σαββίδης.

Τυπική διαδικασία στη Λεμεσό
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ 0-3 (16-25, 18-25, 11-25)
Τυπική διαδικασία αποτέλεσε για τον Green Air Παφιακό το ταξίδι στη Λεμεσό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Η ομάδα του Αλεξάντερσεν κέρδισε με 3-0 σετ και έκανε άλλο ένα βήμα προς την κορυφή. Η προσφυγική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ και στα τρία σετ χάνοντας τον αγώνα.

Ο Green Air Παφιακός επιβλήθηκε άνετα στο πρώτο σετ 25-16 απέναντι στην ΑΕΚ που προσπάθησε, αλλά έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ.

Καλό παιχνίδι έγινε από την Παφιακή ομάδα στο δεύτερο σετ που κέρδισε με 25-18 και αύξησε σε 2-0 σετ το προβάδισμά της.

Απόλυτηη υπεροχή του Green Air Παφιακού στο τρίτο σετ το οποίο πήρε με 25-11 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(NT. ΛΕΤΣΙΕΦ): Γεωργίου, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Ιωαννίδης, Μιχαήλ, Θεοδούλου – Λίμπερο: Αχιλλέως. – Αλλαγές:

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (T. ΑΛΕΞΑΝΤΕΡΣΕΝ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Χους, Κνέζεβιτς, Ασπιώτης, Ουϊλιαν – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Aλλαγές: Κωνσταντινίδης, Ανδρέου, Σαββίδης, Μαυρομμάτης, Σκορδής.

Νίκησε και βγήκε τρίτο
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ» – ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ – ΑΠΟΕΛ 0-3 (19-25, 14-25, 23-25)
Δεν πάτησε την «μπανανόφλουδα» που του έστησε ο Εθνικός Λστσιών το ΑΠΟΕΛ, αφού κέρδισε στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» στο Λύκειο Λατσιών με 3-0. Με τη νίκη τους οι «γαλαζοκίτρινοι» που έπαιξαν χωρίς τον Σλοβάκο Τάμας Χάλαντα, ανέβηκαν στην 3η θέση, ξεπέρασαν την Αναγέννηση Δερύνειας με ένα βαθμό και αύξησαν σε τέσσερεις βαθμούς τη διαφορά τους από την 5η Νέα Σαλαμίνα δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της ρέγκιουλαρ σίζον. Ο Εθνικός από την άλλη έστειλε νέα μηνύματα ενόψει των πλέί – άουτς.

Χωρίς τον Χάλαντα παρατάχθηκε το ΑΠΟΕΛ και φάνηκε να επηρεάζεται, αφού ο Εθνικός έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» όμως κατάφεραν να «ξεγλιστρήσουν» και να κερδίσουν 25-19 ανοίγοντας το σκορ.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο δεύτερο σετ, κέρδισε με 25-14 και έγραψε το 2-0 στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος».

Στο τρίτο σετ ο αγώνας μετατράπηκε σε ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει 25-23 και να εξασφαλίζει το τρίποντο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ( Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Βραχίμης, Γεωργίου, Παμπακάς, Κυπριανού, Κουλέντης, Χατζηφιλίππου – Λίμπερο: Κ. Προύσαλλης. – Αλλαγές: Koυππής.

ΑΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Κασαμπαλής, Αβερκίου, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Ράμμα, Δημητρίου – Λίμπερο: Παντελή.

Η βαθμολογία (12η αγωνιστική)
1. Ομόνοια (11 αγώνες) 33-04 31
2. Green Air Παφιακός (11 αγώνες) 30-09 29
3.ΑΠΟΕΛ 27-17 22
4. Αναγέννηση Δερ. 25-19 21
5. Νέα Σαλαμίνα 20-19 18
6.Ανόρθωση 18-25 14
7. ΑΕ Καραβά 05-33 04
8. Εθνικός Λατσιών 03-35 02

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top