ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Θεοχάρους: «Αν δεν εκλεγώ, σίγουρα δεν θα ησυχάσετε από εμένα»

Θεοχάρους: «Αν δεν εκλεγώ, σίγουρα δεν θα ησυχάσετε από εμένα»

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Μιλώντας στην εφημερίδα – και συγκεκριμένα στον συνάδελφο Φρίξο Δαλίτη – η κυρία Θεοχάρους αναφέρθηκε στη συνεργασία ΔΗΚΟ – Αλληλεγγύης, στις πολιτικές τις βλέψεις όπως επίσης και την τρέχουσα επικαιρότητα.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συνεργασία των δυο κομμάτων, η Ευρωβουλευτής αιτιολόγησε την εν λόγω κίνηση, αναφέροντας πως «πολλοί Ευρωβουλευτές διεκδικούν την επανεκλογή τους με διαφορετικά σχήματα κάθε φορά και τούτο είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι κακό, αρκεί να μην γίνεται στη βάση συναλλαγών».

Η κυρία Θεοχάρους εξήγησε πως η συνεργασία των κομμάτων ξεκίνησε με τη «δημιουργία του Μετώπου που στήριξε στον Νικόλα Παπαδόπουλο στις Προεδρικές εκλογές το 2018». Στη συνέχεια ανέφερε πως «εν όψει των Ευρωεκλογών, ξεκινήσαμε ξανά με ενθουσιασμό αλλά και με την έντονη επιθυμία όλων των κομμάτων και κινημάτων, να μην αφεθεί το μέτωπο να αδρανήσει. Είχα πολλές ελπίδες ότι θα οδηγούμασταν σε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς παρεισφρήσαν κάποιοι παράγοντες που δεν άφησαν την προσπάθεια για κάθοδο στις Ευρωεκλογές με ένα ή και δυο ψηφοδέλτια – που θα διασφάλιζε τη σίγουρη εκλογή δύο μελών στο Ευρωκοινοβούλιο – να ολοκληρωθεί. Αυτό οδήγησε την Αλληλεγγύη να προκρίνει, μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις που είχαν γίνει για όλα τα ενδεχόμενα που είχαμε ενώπιόν μας, τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ».

Για την περίπτωση επανεκλογής της στο αξίωμα του Ευρωβουλευτή, η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε πως θα κάνει αυτό που έκανε τόσα χρόνια «δεν θα εκπροσωπώ ένα κόμμα αλλά τον κυπριακό λαό στο σύνολό του και την Κυπριακή Δημοκρατία στην ολότητά της».

Η ευρωβουλευτής δήλωσε στην εφημερίδα πως οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές πρέπει να διασπαρούν σε όλη την κομματική διαστρωμάτωση διότι στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχουν ούτε ιδεολογικά, ούτε κομματικά στεγανά

Ερωτηθείσα για τα τεκταινόμενα στο δικαστικό σύστημα, η κυρία Θεοχάρους ανέφερε πως λογικό ο Κύπριος πολίτης αισθάνεται συγκλονισμό και πως ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της δικαστικής εξουσίας.

Απευθυνόμενη στους Δικαστές, η κυρία Θεοχάρους είπε «Είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν την τιμή τους. Για μένα δεν νοείται σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να υπάρχουν καταγγελίες για νεποτισμό, συγγενικά ασυμβίβαστα και σύγκρουση συμφερόντων».

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top