ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η άλλη όψη – Σύμφωνα με τον Δ. Πολυκάρπου τον άφησαν στο έλεος του Θεού πριν πάει με πετρέλαιο στις Κοιν. Ασφαλίσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η άλλη όψη – Σύμφωνα με τον Δ. Πολυκάρπου τον άφησαν στο έλεος του Θεού πριν πάει με πετρέλαιο στις Κοιν. Ασφαλίσεις

Η άλλη όψη της ιστορίας του νεαρού που στις 18 Ιανουαρίου, προκάλεσε επισόδιο στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, έδωσε με γραπτή του τοποθέτησή στo ThemaOnline, ο εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό, Δώρος Πολυκάρπου.

Θυμίζουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου, άνδρας εισήλθε στο κτήριο λίγο μετά τις 09:00 (18/01) με ένα μικρό μπουκαλάκι που περιείχε καύσιμη ύλη και απειλούσε Θεούς και δαίμονες, λέγοντας ότι θα τα έκαιγε όλα εκεί μέσα. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που δίνονταν, ο λόγος που προέβη σ΄ αυτή την ενέργεια είχε να κάνει με αίτημά του για λήψη επιδόματος που δεν εγκρίθηκε. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό τα δεδομένα ήταν διαφορετικά: «Το γραφείο εργασίας δεν δίνει επιδόματα αλλά εργασία, επομένως δεν είναι σωστό ότι ο νεαρός έκανε πρόβλημα για να πάρει επίδομα. Πήγε στο γραφείο εργασίας να του βρουν εργασία για να μπορεί να ζήσει».

Μάλιστα, ο κ. Πολυκάρπου σημείωσε: «Ο υπό αναφορά νεαρός δεν είναι καν 19 χρονών, μια ηλικία που ούτε η πείρα ούτε η ωριμότητα είναι σε βαθμό που να μπορεί να χειρίζεται με τον πιο ορθό τρόπο τα τόσο σοβαρά προβλήματα που οι υπηρεσίες με την αμέλεια τους του έχουν φορτώσει».

Συμπλήρωσε: «'Ήρθε στη Κύπρο μαζί με τον δίδυμο αδερφό του ως ασυνόδευτοι ανήλικοι και ήταν υπό την φροντίδα των υπηρεσιών Ευημερίας μέχρι τον Μάρτιο του 2018 που ενηλικιώθηκαν. Μετά την ενηλικίωσή τους οι υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τους έβγαλαν στο δρόμο χωρίς ουσιαστική βοήθεια και στήριξη για να μπορούν να επιβιώσουν».

«Εδώ και μήνες», είπε ο κ. Πολυκάρπου, «χρωστά ενοίκια και κινδυνεύει να μείνει άστεγος, δεν έχει ικανοποιητικούς πόρους για την διατροφή και διαβίωση του. Έχει αποταθεί επανειλημμένα στο Γραφείο Εργασίας και αντί να βοηθηθεί να βρει εργασία, αντιμετωπίζεται με ρατσισμό και βαναυσότητα».

Σημείωσε ότι η ΚΙΣΑ και άλλες ΜΚΟ έχουν προβεί κατ’ επανάληψη σε καταγγελία της εν λόγω λειτουργού για ρατσιστική συμπεριφορά χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου.

Στις 18 Ιανουαρίου, ο νεαρός, σύμφωνα με τον κ. Πολυκάρπου, πήγε για 5η φορά για το ίδιο θέμα στο γραφείο εργασίας και όντως μετέφερε μαζί  του, ένα μπουκαλάκι Diesel για να πιέσει, όπως ο ίδιος σκέφτηκε, να δουν την υπόθεση του και όχι για να θέσει σε κίνδυνο την ζωή οποιουδήποτε.

«Δεν απείλησε σε καμιά περίπτωση τους υπαλλήλους» υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΙΣΑ και πρόσθεσε: «Όταν και πάλι η εν λόγω ‘λειτουργός’ προσπάθησε να τον διώξει χωρίς βοήθεια αυτός έχυσε το diesel στο προθάλαμο και χωρίς να επιχειρήσει να το ανάψει ζήτησε ο ίδιος να καλέσουν την αστυνομία ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο η κρίση που θα δημιουργούταν θα οδηγούσε στην ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών ώστε να το βοηθήσουν να βρει λύσεις στα απελπιστικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top