ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Που το πας ΒΡΕ ΤΣΙΤΣΙΠΑ! Καθάρισε και τον Μπαουτίστα…

Που το πας ΒΡΕ ΤΣΙΤΣΙΠΑ! Καθάρισε και τον Μπαουτίστα…

Συνεχίζει την επέλαση στη Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε για ακόμη μια φορά το εξαιρετικό του πρόσωπο και με την πέμπτη(!) συνεχόμενη νίκη του με το ίδιο σκορ (3-1), πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού!

Το Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, επικράτησε στα τέσσερα σετ του πολύ φορμαρισμένου Ισπανού, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, και πανηγύρισε για πρώτη φορά μια πρόκριση στους “4” καλύτερους ενός Grand Slam.

Χρειάστηκε 3 ώρες και 15 λεπτά αγώνα για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Άγκουτ, Νο24 τενίστα στον κόσμο, αλλά το έκανε με απαράμιλλο στυλ, δείχνοντας πως η νίκη του κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ το πρωί της Κυριακής μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6(2) και στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ναδάλ-Τιαφό.

“Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να φτάσω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζα ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Στέφανος δεν ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και βρέθηκε πίσω με μπρέικ από νωρίς, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ να του σπάει το σερβίς στο εναρκτήριο γκέιμ του ματς.

Αυτό όμως, δεν πτόησε τον Έλληνα τενίστα, που όχι μόνο δεν έχασε την ψυχολογία του, αλλά ανεβάζοντας ρυθμό όσο περνούσε η ώρα γινόταν υπέρμετρα απειλητικός για τον Ισπανό, παίρνοντας εν τέλει το μπρέικ πίσω λίγο αργότερα (4-4).

Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, έπαιζε πιο επιθετικά και έλεγχε τα περισσότερα ράλι. Το σερβίς του ήταν εξαιρετικό και δεν απειλήθηκε ξανά μετά το πρώτο γκέιμ, ενώ ευτύχησε να εκμεταλλευτεί ένα από τα δυο σετ πόιντ που δημιούργησε στο σερβίς του Άγκουτ (6-5), για να κάνει το 1-0.

Ο 20χρονος έκανε το δεύτερο μπρέικ του στο ματς, την καταλληλότερη στιγμή, παίρνοντας το κεφάλι στο σκορ με 7-5 και έχοντας την ευκαιρία να ξεκινήσει σερβίροντας το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Αυτό τελικά, δεν λειτούργησε ευεργετικά για τον Στεφ, που στο τρίτο γκέιμ του δευτέρου σετ δέχθηκε μπρέικ (1-2) και έμεινε πίσω στο σκορ. Καλούνταν πλέον να κάνει ακόμη μια ανατροπή, αν δεν ήθελε να δει τον Άγκουτ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αυτή τη φορά ο Ισπανός ήταν συγκεντρωμένος, σέρβιρε έξυπνα και ψύχραιμα, δεν άφησε τον Στέφανο να φτάσει ούτε μια φορά σε μπρέικ πόιντ και μετά από 42 λεπτά αγώνα στο δεύτερο σετ, το κατέκτησε με 4-6, φέρνοντας στα ίσια την αναμέτρηση.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά στον προημιτελικό, ο Στέφανος ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος. Ούτε αυτήν όμως, ήταν η τυχερή. Όπως ακριβώς και στις δυο προηγούμενες, ο Άγκουτ προηγήθηκε πρώτος με μπρέικ (2-3).

Ε και ; Ο Στέφανος είχε τις απαντήσεις του ξανά, όπως ακριβώς και στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα. Στο ίδιο ακριβώς σημείο με το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Ισπανού και έφερε τον αγώνα στα ίσια (4-4).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και πίεσε πολύ στο αμέσως επόμενο σέρβις γκέιμ τον Άγκουτ, καταφέρνοντας τελικά να φτάσει στο δεύτερο διαδοχικό του μπρέικ και να κάνει έτσι το 2-1 στα σετ!

Ο Στέφανος με το τέταρτο συνεχόμενο κερδισμένο γκέιμ του στο τρίτο σετ, πήρε προβάδισμα με 6-4 και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά.

Για ακόμη μια φορά ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε σερβίροντας. Το τέταρτο σετ όμως ήταν πολύ πιο διαφορετικό από τα προηγούμενα. Συγκεντρωμένοι, ψύχραιμοι και χωρίς καμία όρεξη για περιπέτειες, οι δυο τενίστες κρατούσαν άνετα τα σερβίς τους.

Ενδεικτικό, το ότι μέχρι το 6-5, δεν είχε δημιουργηθεί κανένα μπρέικ πόιντ στο τέταρτο κομμάτι της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί, η πίεση βάρυνε τους ώμους του Μπαουτίστα Άγκουτ, ο Στέφανος ρίσκαρε και ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον 20χρονο Έλληνα, που ήταν ταυτόχρονα και ματς πόιντ.

Μετά από ένα φοβερό ράλι, ο Μπαουτίστα όμως έδειξε την κλάση του σώζοντας προς το παρών την παρτίδα, με ένα φόρχαντ που “έβαψε” την γραμμή και αφού ισοφάρισε σε 40-40, στη συνέχεια έστειλε το τέταρτο σετ σε τάι-μπρέικ.

Εκεί, ο Στεφ δεν έπρεπε να δώσει δικαιώματα. Δεν έπρεπε να αφήσει τον Άγκουτ να ηγηθεί των ράλι και να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, και το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παίζοντας απίστευτο και πολύ επιθετικό τένις, ο Στέφανος πήρε προβάδισμα με 3-0, δείχνοντας πως είναι το αφεντικό. Ο Άγκουτ απάντησε και μετά από δυο λάθη του Στεφ πήρε πίσω τα δυο μίνι μπρέικ και μείωσε σε 3-2.

Αυτοί όμως, έμελλαν να είναι και οι δυο τελευταίοι του πόντοι στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν. Ο Στέφανος πίεσε και πάλι και κερδίζοντας τέσσερις σερί πόντους, κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα χωρίς να απειληθεί.

Σπάζοντας πρώτα με κάποια εξαιρετικά χτυπήματα δυο φορές το σερβίς του Άγκουτ, ο Τσιτσιπάς έβγαλε και δυο τεράστια πρώτα σερβίς και εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο ματς πόιντ του στην αναμέτρηση, παίρνοντας την πολύτιμη αυτή πρόκριση για την τελική “4αδα”.

ΠΗΓΗ: ΤΕΝΝΙS24.GR

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top