ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καθάρισε» την πρωτιά στη ρέγκιουλαρ-σίζον η Ανόρθωση, νίκη και για την ΑΕΚ

«Καθάρισε» την πρωτιά στη ρέγκιουλαρ-σίζον η Ανόρθωση, νίκη και για την ΑΕΚ

Την πρωτιά της ρέγκιουλαρ – σίζον στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών εξασφάλισε το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 η Ανόρθωση.

Η «Μεγάλη Κυρία» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (σ.σ. υπολείπονται δυο αγώνες της Ανόρθωσης), εξασφάλισε την πρωτιά αφού στην τελευταία αγωνιστική Τεχνοοικία ΑΕΚ και Robo Markets ΑΕΛ που ακολουθούν δεν προλαβαίνουν.

Η Ανόρθωση κέρδισε τον Korantina Ηomes Παφιακό με 3-0 σετ στη Σάλα «Νεάπολη – Επιστροφή».

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας μετά από σπουδαίο ντέρμπι η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με 3-0 σετ στο «Κίτιον» και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Από την άλλη, η Ολυμπιάδα θα διεκδικήσει την τετράδα στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον.

Eύκολα και απλά

ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ 3-0 (25-14, 25-13, 25-21)

Η Ανόρθωση συνεχίζει να εξασφαλίζει τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α΄ Κατηγορίας.

Την Πέμπτη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής κέρδισε τον Korantina Homes Παφιακό στην προσωρινή της έδρα Σάλα «Νεάπολη – Επιστροφή» με 3-0.

Η «Μεγάλη Κυρία» πέτυχε την 12η σερί νίκη και εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια (σ.σ. έχει να δώσει δυο αγώνες). Ο Κorantina Ηomes Παφιακός αντιστάθηκε όσο μπορούσε, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα στο τρίτο σετ.

Πολύ απλά έκανε η Ανόρθωση στο πρώτο σετ. Παίζοντας αρκετά σοβαρά επιβλήθηκε 25-14 αφού εξασφάλισε διαφορά από την αρχή. Ο Korantina Homes Παφιακός προσπάθησε να αντισταθεί όσο μπορούσε.

H Aνόρθωση συνέχισε να παίζει με το «πόδι στο γκάζι» γι’αυτό «καθάρισε» άνετα το δεύτερο σετ 25-13 και αύξησε σε 2-0 το προβάδισμά της.

Οι μαζεμένες αλλαγές που έκαναν οι δυο ομάδες ξεχώρισαν στο τρίτο σετ. Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον αλλά η Ανόρθωση πιο καλή κέρδισε με 25-21 και τον αγώνα 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κιγιάκοβα, Σταυρινίδου,Ράντονιτς, Καετάνο, Α. Χαραλάμπους, Βασιλείου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Ριαλά, Κακουρή, Χριστοδούλου, Αγγελίδη, Ριαλά.

Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Τολεντίνο, Μίλκα, Γιωργάλλα,Χατζηλαμπρή, Βέρμπλ, Χριστοδούλου – Λίμπερο: Κουππή. – Αλλαγές: Nικολάου, Τίλεϊ, Σάββα, Δημητρίου.

«Κιτρινοπράσινο» το μεγάλο ντέρμπι

«ΚΙΤΙΟΝ»: Τεχνοοικία ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ 3-0 (25-21, 27-25, 28-26)

Σε ένα σπουδαίο από κάθε άποψη αγώνα – πραγματικό ντέρμπι, με δυο σετ να κρίνονται στους έξτρα πόντους, η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε την ισάξια Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών.

Η ομάδα του Αλ. Πέτροβιτς ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς.

Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο η Ελλαδίτισσα Ασημίνα Νικολογιάννη, έδειξε ότι φέτος ανέβηκε επίπεδο και διεκδίκησε μέσα στο «Κίτιον» επί ίσοις όροις τη νίκη. Η ομάδα του Θανάση Κατσιγιάννη έμεινε στην 4η θέση με 19 βαθμούς.

Ωραίο θέαμα πρόσφεραν Τεχνοοικία ΑΕΚ και Ολυμπιάδα Νεαπόλεως στο ισοδύναμο πρώτο σετ.

Οι «κιτρινοπράσινες» επιβλήθηκαν με 25-21 σε 28 λεπτά και προηγήθηκαν με 1-0. Για πρώτη φορά στην εξάδα της Ολυμπιάδας ήταν η νεαποκτηθείσα Ελλαδίτισσα Ασημίνα Νικολογιάννη.

Γεμάτο ένταση και πάθος ήταν το δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με πείσμα τον κάθε πόντο.

Τελικά, η Τεχνοοικία ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το σετ με 27-25 και αύξησε σε 2-0 το προβάδισμά της.

Εντυπωσιακό ήταν και το τρίτο σετ με τις «κιτρινοπράσινες» και τις «κυανόλευκες» να διεκδικούν επί ίσοις όροις το σετ.

Τελικά, οι γηπεδούχες κατάφεραν να επιβληθούν με 28-26 και να κερδίσουν τελικά το ντέρμπι με 3-0 σετ.

Τεχνοοικία ΑΕΚ (ΑΛ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ): Ιορδάνους, Γκόγκιτς, Στρίμερ, Νικ. Στυλιανού, Λοβ, Ειρ. Ιωάννου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Αλλαγές: Αιμ. Δημητρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (Θ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ): Πέτρου, Μποζάνου, Γκούντγουορθ, Χέρβεϊ, Χαραλάμπους, Νικολογιάννη – Λίμπερο: Kούτα. – Αλλαγές: Ψιλογένη.

Η βαθμολογία (13η αγωνιστική)

1. Ανόρθωση (σε 12 αγώνες) 36-03 36
2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 32-09 30
3.Robo Markets ΑΕΛ (σε 12 αγώνες) 30-12 28
4.Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 24-27 19
5. Απόλλων 21-26 18
6. Korantina Homes Παφιακός 17-29 13
7. ΘΟΙ Αυγόρου 11-38 05
8. Αναγέννηση Δερύνειας 11-38 04

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top