ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και Μεταναστευτικό στο συνέδριο της MED7

Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και Μεταναστευτικό στο συνέδριο της MED7

Στο Συνεδριακό αρχισε στη Λευκωσία η 5η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ.

Ξεκίνησαν το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, οι εργασίες της 5ης Συνόδου Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ, δηλαδή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ, όπως το Μεταναστευτικό, το Brexit, η ενεργειακή ασφάλεια, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κλιματική αλλαγή. Αναμένεται επίσης να γίνει συζήτηση για περιφερειακά θέματα περιλαμβανομένου του Κυπριακού, για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τους υπόλοιπους ηγέτες. Μετά το πέρας της Συνόδου θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.

Τους ηγέτες υποδέχθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος έφθασε στο Συνεδριακό Κέντρο στις 17:10. Κατά σειρά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέπ Μπορέλ Φοντέλ (ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται για επίσκεψη στο Μεξικό), τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν μία ώρα και 45 λεπτά. Θα ακολουθήσει κοινή φωτογράφιση των επτά ηγετών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο διμερής συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των ηγετών στα μέσα ενημέρωσης. Πρώτος θα προβεί σε δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Θα ακολουθήσουν ο Πρόεδρος Μακρόν, ο Πρωθυπουργός Κόντε, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός Κόστα, ο Πρωθυπουργός Μουσκάτ και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπορέλ.

Στη συνέχεια οι ηγέτες θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top