ΠΟΛΩΝΙΑ: Αγνοούμενοι μεταλλωρύχοι μετά από σεισμό – Φόβοι για νεκρούς

ΠΟΛΩΝΙΑ: Αγνοούμενοι μεταλλωρύχοι μετά από σεισμό – Φόβοι για νεκρούς

Συνολικά εννέα μεταλλωρύχοι αγνοούνται μετά από σεισμό που έπληξε ένα ορυχείο χαλκού κοντά στην πόλη Ρούντνα, στη δυτική Πολωνία, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η ιδιοκτήτρια εταιρεία KGHM.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Άννα Όσατζουκ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι μεταλλωρύχοι αγνοούνται μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή σήμερα το απόγευμα. Βρίσκονταν σε βάθος 770 μέτρων. Άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

«Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη. Συμμετέχουν έντεκα ομάδες διασωστών. Είναι δύσκολο να πούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί», είπε η Όσατζουκ.

Το ορυχείο Πόλσα Μιτζ της Ρούντνα είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι την Παρασκευή προβλέπεται να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη τριμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επρόκειτο να ξεκινήσουν μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών.