ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΚΑΙ «ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ»

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΚΑΙ «ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ»

Υπογράφτηκε την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» με έδρα την Κύπρο, και «Ηλιτόμηνον» με έδρα την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις μεταξύ τους καλές σχέσεις. Οι δύο Οργανώσεις επιθυμώντας να αναπτύξουν τη συνεργασία τους σε θέματα προστασίας των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους και βασιζόμενοι σε αμοιβαία εμπιστοσύνη κατέληξαν σε Μνημόνιο Συνεργασίας. 

 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και εμπειριών και την ανάπτυξη λύσεων σε θέματα που αφορούν στα πρόωρα νεογνά, μέσω πολλαπλών εργαλείων όπως η προώθηση και θέσπιση των Ευρωπαϊκών Προτύπων Φροντίδας για τη Νεογνική Υγεία (“European Standards of Care for Newborn Health”), η δημιουργία ομάδων εργασίας, η υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων και η διοργάνωση γεγονότων. 


Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» κα Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα ανάφερε πως είναι με ιδιαίτερη χαρά που ανανεώθηκε σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο είχαν υπογράψει στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τις στενές και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο Οργανώσεων, που στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού και φιλανθρωπικού τους χαρακτήρα αναπτύσσουν σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο έντονη κοινωνική δράση για τη φροντίδα της μεγαλύτερης ομάδας παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη. «Ιδιαίτερα όταν κοινός στόχος των Οργανώσεων μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το θέμα της προωρότητας και η θέσπιση των Ευρωπαϊκών προτύπων φροντίδας του EFCNI, συμφωνήσαμε πως θα προβούμε σε συνεργασίες σε διάφορους τομείς έτσι ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το «ευ ζην» των παιδιών σε Κύπρο και Ελλάδα».


Η κα Ελένη Βαβουράκη, Πρόεδρος του «Ηλιτόμηνον» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Γονέων του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), ανέφερε στις δηλώσεις της πως «με τη Θερμοκοιτιδα Αγάπης μας έχει συνδέσει όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από το κοινό μας όραμα, μια ειλικρινής φιλία και αμοιβαία εκτίμηση την οποία θα συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια. Η διασφάλιση της σωστής φροντίδας όλων των εγκύων και των νεογνών αποτελεί και για τις δύο Οργανώσεις κοινό όραμα το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με την προώθηση των Ευρωπαϊκών Προτύπων Φροντίδας για τη Νεογνική Υγεία» του EFCNI, στο δίκτυο του οποίου ανήκουμε και οι δυο.


Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας οι δύο Οργανώσεις πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Μαιευτηρίου Αθηνών «Έλενα Ε. Βενιζέλου» όπου ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή Νεογνολογικού Τμήματος Δρ. Γιώργο Λιόση και μίλησαν με το νοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες της Μονάδας και την ποιότητα θεραπείας των πρόωρων βρεφών.
Η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» και το «Ηλιτόμηνον» ζήτησαν εκ νέου την ανάληψη δράσης για την υγεία των νεογνών σε Κύπρο και Ελλάδα με μέλημα τη σωστή φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκαν πως το άμεσο διάστημα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένες ενέργειες και κοινές δραστηριότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top