BUSINESS NEWS

Στην Ολομέλεια την Παρασκευή το νομοσχέδιο για το Ταμείο Επενδύσεων

Στην Ολομέλεια την Παρασκευή το νομοσχέδιο για το Ταμείο Επενδύσεων

Στην Ολομέλεια της Βουλής που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή οδηγείται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων ή Ταμείου Υδρογονανθράκων, μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

 

 
Την ίδια ώρα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων, Συμμαχία Πολιτών και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου, ετοιμάζουν σειρά τροπολογιών για να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο.
 
«Έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση που αφορά το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι ενώπιον τη Ολομέλειας της Βουλής για να τοποθετηθεί ανάλογα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης.
 
«Έχουνε δοθεί απαντήσεις σε όσες τροπολογίες είχαν προταθεί από τις πολιτικές δυνάμεις. Αναλόγως του πώς θέλει να καταλήξει η κάθε πλευρά, την Παρασκευή, είτε με συμπληρωματικές τροπολογίες είτε ως έχει το κείμενο θα ψηφιστεί ή όχι από την Ολομέλεια» συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Βότσης είπε πως το νομοσχέδιο διατηρεί την αρχική του μορφή, στη βάση της φόρμουλας του νορβηγικού μοντέλου. Εξήγησε ότι σε περιόδους που υπάρχει ανάγκη συγκεκριμένο ποσοστό από τα χρήματα του Ταμείου θα μπορεί να διοχετευθεί στα δημόσια οικονομικά, «αλλά το μεγάλο μέρος θα είναι για επενδύσεις που θα αφορούν το να διατηρήσει το Ταμείο την ευρωστία του για τις επόμενες γενεές. Αυτή είναι η γενική φιλοσοφία του νορβηγικού μοντέλου και αυτή η φιλοσοφία ακολουθείται μέσα από τη συγκεκριμένη νομοθεσία» είπε.
 
Σε ερώτηση εάν το νομοσχέδιο περιέχει πρόνοιες για τους Τουρκοκύπριους, είπε ότι δεν έχει έρθει τέτοια κυβερνητική εισήγηση και ότι το νομοσχέδιο είναι στην αρχική του μορφή, προσθέτοντας ότι το Ταμείο θα είναι προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top