ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΚΕΛΕΙΑ: Στη φυλακή για 6 μήνες ο Μοχάμεντ- Προσπάθησε να ξεγελάσει τους τελωνιακούς

ΔΕΚΕΛΕΙΑ: Στη φυλακή για 6 μήνες ο Μοχάμεντ- Προσπάθησε να ξεγελάσει τους τελωνιακούς

Αλλοδαπός και συγκεκριμένα Παλαιστίνιος υπήκοος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, από το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, αφού κρίθηκε  ένοχος σε κατηγορία ότι προσπάθησε δύο φορές στις  31 Ιανουαρίου 2019, να διευκολύνει την παράνομη είσοδο δύο ανδρών από το σημείο διέλευσης Περγάμου.

 
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση των Βάσεων «ο Mohammed Aljaro, Παλαιστίνιος υπήκοος, που διαμένει στην Πάφο, επιχείρησε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 2019, να περάσει από το σημείο διέλευσης των τελωνείων των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι σταμάτησαν τον Παλαιστίνιο για έλεγχο ενώ παρατήρησαν δύο άνδρες που προσπαθούσαν να περάσουν με τα πόδια στην απέναντι πλευρά του δρόμου, χωρίς να περάσουν από τη νόμιμη διαδικασία.
 
Όπως ανέφεραν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, τους παρέλαβε από τα κατεχόμενα και τους άφησε κοντά στο σημείο διέλευσης του Περγάμους. Ανέφεραν ακόμα ότι συμφώνησαν μαζί του όπως με την είσοδο τους  στις Βρετανικές Βάσεις, συλληφθούν και να  μεταφερθούν στη συνέχεια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την καταβολή του ανάλογου τέλους.
 
Οι δύο άνδρες μαζί με τον οδηγό του οχήματος συνελήφθησαν από τους τελωνειακούς υπαλλήλους και παραδόθηκαν στην αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας για συνέχιση των ερευνών. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντών των Βάσεων Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντική σύλληψη και καταδίκη και υπογράμμισε τόσο τη δέσμευση της αστυνομίας όσο και της τελωνειακής αρχής SBA να αποτρέψουν τυχόν παράνομη είσοδο στις Βάσεις Δεκέλειας και στη συνέχεια στο έδαφος της Δημοκρατίας.
 
Εξήγησε ακόμα ότι «τόσο η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων όσο και οι συνεργάτες μας στο τελωνείο SBA λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια στα σημεία διέλευσης Περγάμους και Αγίου Νικολάου και υπάρχουν συνεχώς περιπολίες στις συγκεκριμένες περιοχές για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιτευχθεί παράνομη είσοδος».
 
Χαρακτήρισε τη σύλληψη που έγινε από την τελωνειακή υπηρεσία SBA «σημαντική», αφού όπως εξήγησε «στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους διαμεσολαβητές» του συγκεκριμένου αδικήματος πως δεν έχει σημασία ποια ώρα θα επιχειρήσουν να πράξουν το αδίκημα, στο τέλος οι αρμόδιες υπηρεσίες θα τους σταματήσουν και όταν συλληφθούν θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του Νόμου.
 
Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε ακόμα ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για παράνομη διέλευση έχουν υποβληθεί σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται σύμφωνα με τη Νομοθεσία της αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top