ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Κασόγκι μπορεί να αποτεφρώθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Κασόγκι μπορεί να αποτεφρώθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

Και πυροστιά βρέθηκε στην κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην οποία εκτιμάται ότι έκαψαν το πτώμα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι για να μη αφήσουν κανένα ίχνος DNA, σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομικής Ασφάλειας της Τουρκίας που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν επίσης ερωτηματικά για μια παραγγελία που έγινε την ημέρα εκείνη για την κατοικία του προξένου από γνωστό εστιατόριο για 32 μερίδες ωμό κρέας. 

Στην έκθεση αναφέρεται ότι στην κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκαν δύο πηγάδια και μια πυροστιά η οποία ανάβει με φυσικό αέριο αλλά και ξύλα, επισημαίνοντας ότι με διπλή φωτιά η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο πολύ που δεν αφήνει κανένα ίχνος DNA. Μάλιστα αναφέρεται ότι ένας εκ των 15 της ομάδας που έφτασε από τη Σαουδική Αραβία την ημέρα της δολοφονίας, ο 47χρονος Σαλάχ Μοχάμεντ, έχει κάνει διατριβή με θέμα “Αναλυση DNA που έχει ληφθεί από κόκαλα”. Εκτιμάται ότι αυτό το άτομο μπορούσε να διαπιστώσει αν από τα κόκαλα που έχουν καεί μπορεί να ληφθεί DNA.

Στην έκθεση καταγράφεται ακόμη ως ερωτηματικό η παραγγελία που έγινε από γνωστό εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης την ημέρα της δολοφονίας για 32 μερίδες ωμό κρέας το οποίο μεταφέρθηκε στην κατοικία του προξενείου. “Θέλοντας και μη τα ερωτηματικά που έρχονται στο μυαλό είναι πολλά. Ήταν μέρος του σχεδίου να ψήσουν κρέας στην πυροστιά; Αυτά θα ερωτήματα οπωσδήποτε θα απαντηθούν. Η έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμη”, αναφέρεται στην έκθεση. 

Επιπλέον θεωρείται σημαντική μια πληροφορία που ήρθε από τις ΗΠΑ μέσω της NASA και ερευνάται, ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε στο Κάιρο και δολοφονήθηκε εκεί. 

Τέλος αναφέρεται ότι έχει παρατηρηθεί πως όταν οι 15 της ομάδας δολοφονίας έφυγαν από το ξενοδοχείο τους για το προξενείο μετέφεραν με άνεση τις βαλίτσες τους ενώ όταν έβγαιναν από το προξενείο αργότερα με τις βαλίτσες φαίνεται να τις μετέφεραν με μεγαλύτερη δυσκολία. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top