ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη «μάχη» στο ΓΣΠ – Οι επιστροφές ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ και ο… (γαλαζο)κίτρινος «πυρετός» ενόψει Απόλλων

Μεγάλη «μάχη» στο ΓΣΠ – Οι επιστροφές ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ και ο… (γαλαζο)κίτρινος «πυρετός» ενόψει Απόλλων

Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και τη φορμαρισμένη ΑΕΚ που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (16/02, 17:00) στο ΓΣΠ, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Είναι από τα ματς που χαρακτηρίζονται και ως «έξι βαθμών», με τους «γαλαζοκίτρινους» να έχουν έστω και μικρό προβάδισμα για τη νίκη λόγω έδρας, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα τρία τελευταία παιχνίδια τους, για να ελπίζουν ότι θα σπάσουν το αήττητο της ΑΕΚ με τον Ιδιάκεθ στον πάγκο.

Οι «κιτρινοπράσινοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση από την ημέρα που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία ο Βάσκος τεχνικός και με εξαίρεση το 0-0 απέναντι στην ΑΕΛ, πάνε από νίκη σε νίκη, διατηρώντας μάλιστα το μηδέν παθητικό, ενώ μείωσαν τις αποστάσεις από τις τρεις πρώτες θέσεις. Γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ντέρμπι, με όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά.

Τόσο ο Πάολο Τραμετσάνι, όσο και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, δούλεψαν αρκετά σε θέματα τακτικής στις τελευταίες προπονήσεις και δεν αποκλείεται να κρύβουν και… κάποιο ή κάποιους άσους στο μανίκι τους, επιδιώκοντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο με το πλάνο που θα παρατάξουν.

Λογικά, ο Ιταλός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ θα επιλέξει το 3-5-2, το οποίο ναι μεν δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε στις τελευταίες αγωνιστικές απέναντι στους λεγόμενους μικρομεσαίους αντιπάλους, όμως στα ντέρμπι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό και εκτός απροόπτου, δεν θα το αλλάξει.

Στη διάθεση του Τραμετσάνι είναι και οι Νσούε, Καρλάο που εξέτισαν την τιμωρία τους λόγω καρτών, ενώ θέση βασικού διεκδικούν μεταξύ άλλων και οι νεοφερμένοι Μπέζιακ, Φακινέτι, Γιάκολις και Βιντιγκάλ. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Ντε Βινσέντι.

Σεμειώνουμε επίσης ότι ΕΞΙ παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι στο όριο των κίτρινων καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν το σούπερ ντέρμπι κορυφής της επόμενης (22ης) αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα (24/02).

Πρόκειται για τους Βάτερμαν, Μερκή, Μοράις, Αλωνεύτη, Τάμαρι και Σόουζα, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν θέλουν να είναι παρόντες στο Τσίρειο.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ ελίσσεται περισσότερο σε θέματα τακτικής και στρατηγικής και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιο σύστημα θα επιλέξει, αν και όποια κι αν είναι η τελική απόφαση του (μάλλον θα επαναφέρει το 3-4-3), δεν θα διστάσει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του αν το ματς δείχνει να «στραβώνει», σε σχέση με τα αρχικά σχέδια του.

Χέφελ, Τέτε και Γκαρσία εξέτισαν την ποινή τους λόγω καρτών και είναι υποψήφιοι για το αρχικό σχήμα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ιγκόρ Σίλβα, ο οποίος συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top