Πυλώνες της Κυπριακής Ιατρικής – Γεώργιος Μαραγκός, ο «πατέρας της χειρουργικής»

Πυλώνες της Κυπριακής Ιατρικής – Γεώργιος Μαραγκός, ο «πατέρας της χειρουργικής»

Πολλοί γιατροί υπήρξαν πρωτοπόροι και άφησαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της κυπριακής ιατρικής. Ένας από αυτούς, ο άνθρωπος που έμεινε γνωστός ως ο «πατέρας της χειρουργικής στην Κύπρο» ήταν και ο Γεώργιος Μαραγκός.

Γεννημένος στην Αμμόχωστο το 1906, ο Γεώργιος Μαραγκός σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική στη Βιέννη, στο Ίνσπρουκ και στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Η επιλογή του να μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους καθηγητές ιατρικής εκείνης της περιόδου ήταν βαρύνουσας σημασίας, αφού η Αυστρογερμανική σχολή κρατούσε τότε τα σκήπτρα της ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Γεώργιος Μαραγκός μάθαινε δίπλα στους καλύτερους.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE