ΚΥΠΡΟΣ: Απαγόρευση τατουάζ σε ανήλικους – Με συγκατάθεση κηδεμόνα οι άνω των 16

ΚΥΠΡΟΣ: Απαγόρευση τατουάζ σε ανήλικους – Με συγκατάθεση κηδεμόνα οι άνω των 16

Δια νόμου αναμένεται να απαγορευθεί η δερματοστιξία σε άτομα κάτω των 16 ετών, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» την Δευτέρα (18/2) κατατέθηκε στην Βουλή νομοσχέδιο για ψήφιση, το οποίο αφορά την απαγόρευση στα άτομα κάτω των 16 ετών, να κάνουν τατουάζ.

Όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο, τα άτομα από 16 – 18 ετών, θα μπορούν να κάνουν τατουάζ μετά από συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους.

Επιπλέον, θα απαγορευθεί η δωρεά αίματος από άτομα που έκαναν τατουάζ, ή διαπέρνηση σώματος (piercing) τους τελευταίους εννέα μήνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".