ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, στο Σαρμ-Ελ-Σέιχ της Αιγύπτου.

Πρόκειται για μια σημαντική Σύνοδο η οποία θα συγκεντρώσει για πρώτη φορά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από τις δύο πλευρές. Της Συνόδου θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.

Στόχος είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Ε.Ε. και στην ημερήσια διάταξη θα συμπεριλαμβάνονται θέματα όπως:

  • Το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό
  • Η Ενεργειακή Ασφάλεια
  • Η Κλιματική Αλλαγή
  • Το Εμπόριο και οι Επενδύσεις
  • Η Πολυμερής Διπλωματία
  • Οι Περιφερειακές Εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις της ενωμένης Ευρώπης με τις αραβικές χώρες και έχει προβάλει και έχει στηρίξει ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόσο τη διοργάνωση της Συνόδου όσο και γενικότερα την ανάπτυξη των ευρω-αραβικών σχέσεων.

Ως εκ της θέσεώς της, αλλά και στη βάση τόσο των τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια όσο και της ευρύτερης αναβάθμισης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να παίξει ένα ιδιαίτερο ρόλο στις ευρω-αραβικές σχέσεις, προς όφελος της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή μας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.

Στο πλαίσιο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top