ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: Θα επιδιόρθωναν το κτίριο αλλά δεν πρόλαβαν – Προειδοποιούσαν οι γείτονες – ΦΩΤΟ & VIDEO

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: Θα επιδιόρθωναν το κτίριο αλλά δεν πρόλαβαν – Προειδοποιούσαν οι γείτονες – ΦΩΤΟ & VIDEO

Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, φαίνεται ότι προειδοποιούσαν τον Δήμο Λευκωσίας  και αυτός με την σειρά του τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για πιθανή κατάρρευσή του, ωστόσο δεν έγινε τίποτα μέχρι που έπεσε σαν χάρτινος πύργος τα ξημερώματα της Τρίτης (26/2).

Της Γεωργίας Παππούτα

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Λευκωσίας, Μάκης Νικολαΐδης , ανέφερε αρχικά ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη άμεση επιδιόρθωση τέτοιων περιπτώσεων οικοδομών.

Σχολίασε ότι η συγκεκριμένη οικοδομή δεν είχε στέγη και λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξαρθρώθηκαν οι τοίχοι του κτιρίου και γι’ αυτό κατέρρευσε.

Σε αναφορά δημοσιογράφου ότι οι γείτονες ειδοποίησαν τον Δήμο, αφού φαινόταν ότι θα συνέβαινε αυτό που συνέβη, ο κ. Νικολαΐδης, είπε οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.  

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να επέμβει ο Δήμος όταν αντιληφθεί ότι κτίριο πρόκειται να καταρρεύσει, ο κ. Νικολαΐδης απάντησε ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαδικασία βάσει νόμου, η οποία βέβαια πρέπει να ακολουθηθεί. Σημείωσε όμως ότι η νομοθεσία χρειάζεται να εξιχρονιστεί.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Δήμου Λευκωσίας:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στην Πύλα: Νεκρός άντρας που εντοπίστηκε αναίσθητος ανάμεσα σε βράχους

Τραγωδία στην Πύλα: Νεκρός άντρας που εντοπίστηκε αναίσθητος ανάμεσα σε βράχους

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/09) στην τουριστική περιοχή της Πύλας, όπου άντρας εντοπίστηκε αναίσθητος ανάμεσα σε βράχους κυματοθραύστη παραλίας και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

BEST OF TOTHEMAONLINE