Διοργάνωση εκδηλώσεων από το Κέντρο Μαστού Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου 2019

Διοργάνωση εκδηλώσεων από το Κέντρο Μαστού Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου 2019

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου, το Κέντρο Μαστού Κύπρου διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο εκδηλώσεις προς ενημέρωση των γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.


Το λεμφοίδημα είναι μια χρόνια παθολογική κατάσταση που παρουσιάζεται με αύξηση του όγκου (πρήξιμο) των άκρων ή του κορμού λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος (λεμφαδένες, λεμφαγγεία) και αν δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Κάθε γυναίκα λοιπόν που έχει αφαιρέσει λεμφαδένες ή έχει κάνει ακτινοθεραπεία, πρέπει να είναι ενημερωμένη για το λεμφοίδημα. Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι 1 στις 5 γυναίκες με καρκίνο μαστού και λεμφαδενικό καθαρισμό, θα παρουσιάσει λεμφοίδημα. Σπανιότερα μπορεί να συμβεί αυτό και με την αφαίρεση και βιοψία του λεμφαδένα φρουρού. Το 95% των γυναικών που θα παρουσιάσουν λεμφοίδημα, θα εκδηλωθεί στα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη των θεραπειών, με μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν οι γυναίκες που έχουν κάνει και ακτινοθεραπεία.


Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, από εξειδικευμένο θεραπευτή λεμφοιδήματος, μπορεί να το βελτιώσει ή να το σταθεροποιήσει στο σημείο που βρίσκεται και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό.


Με επίκεντρο την γυναίκα, το Κέντρο Μαστού Κύπρου, στις 6 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη θα προσφέρει δωρεάν αξιολόγηση και ενημέρωση για το λεμφοίδημα καθώς και δωρεάν ανάλυση της σύστασης σώματος με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, σε γυναίκες που υποβλήθηκαν στο παρελθόν σε θεραπείες αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν προσωπικό ραντεβού για αξιολόγηση και συνεπώς έγκαιρη διάγνωση στο 22 05 45 45.


Επίσης στις 7 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από καταξιωμένους επιστήμονες, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού και Λεμφοίδημα» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», αίθουσα 12.
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλ. 22 05 45 45.

Κέντρο Μαστού Κύπρου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE