ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καλλιεργούσε 58 φυτά κάνναβης - Ποινή φυλάκισης σε πατέρα ανήλικου παιδιού

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καλλιεργούσε 58 φυτά κάνναβης - Ποινή φυλάκισης σε πατέρα ανήλικου παιδιού

Στην επιβολή ποινής φυλάκισης σε 39χρονο, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (28/02), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για υπόθεση καλλιέργειας φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια. 

Της Γεωργίας Παππούτα   

Ο 39χρονος που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, με το Δικαστήριο να τονίζει πως λαμβάνει όλους τους μετριαστικούς παράγοντες, παρ’ όλα αυτά όπως λέχθηκε στην δικαστική αίθουσα, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να τύχει επιείκειας. 

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας στις 23/03/2015, όπου μετά από έρευνα που διεξήγαν μέλη της ΥΚΑΝ, σε υποστατικά που ενοικίαζε ο κατηγορούμενος, εντοπίστηκε καλλιέργεια 58 φυτών κάνναβης, ηλεκτρικές συσκευές, φωτισμός και εξοπλισμός σε ένα διαμορφωμένο δωμάτιο για την συντήρηση και ανάπτυξη των φυτών.  

Κατά την σύλληψη του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι θα τα έβγαζε, γιατί είχαν μαραθεί και ότι προορίζονταν για δική του χρήση.  

Να σημειώσουμε ότι ο 39χρονος δεν είχε απασχολήσει ξανά την ΥΚΑΝ, ούτε είχε εμπλοκή σε οποιαδήποτέ άλλη υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε πως ήταν άτομο με λευκό ποινικό μητρώο. Ο συνήγορος υπεράσπισής του εξήγησε ότι ο πελάτης του από μικρή ηλικία ήταν χρήστης ναρκωτικών, ενώ προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει.  

Το Δικαστήριο με όσα είχε ενώπιον του έκρινε ότι ο κατηγορούμενος, διατηρούσε με ζήλο την καλλιέργεια φυτών κάνναβης και οι μαρτυρίες εναντίον του ήταν συντριπτικές.  

Η υπόθεση χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να εκδικαστεί και να επιβληθεί η ποινή, αφού σε μια αρχικά λανθασμένη αξιολόγηση της παραπέμφθηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου με την σειρά του έκρινε ότι μπορεί να επιληφθεί της υπόθεσης το Επαρχιακό. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top