ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Σίλβα «έβαλε φωτιά» στο ντέρμπι με τη δήλωση του για Λίβερπουλ!

Ο Σίλβα «έβαλε φωτιά» στο ντέρμπι με τη δήλωση του για Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ ονειρεύεται το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990 όμως η συμπολίτισσα Έβερτον θέλει να την σταματήσει και ο Μάρκο Σίλβα «πέταξε το γάντι» στον Κλοπ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2018 γράφτηκε ιστορία στα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με την Λίβερπουλ να ρίχνει στο καναβάτσο την Έβερτον με τον πλέον σουρεάλ τρόπο: στο 96ο λεπτό, από μία… στραβοκλωτσιά του Φαν Ντάικ, ένα παιδαριώδες λάθος του Πίκφορντ, τη μπάλα να αναπηδάει δις στο οριζόντιο δοκάρι και τον Οριγκί να βρίσκεται ως «από μηχανής Θεός» να την προωθήσει στα δίχτυα για το 1-0.

Τρεις μήνες μετά οι δύο ομάδες έρχονται εκ νέου αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για το δεύτερο γύρο της Premier League με γηπεδούχο την Έβερτον στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και ο Μάρκο Σίλβα «καίγεται» να πάρει ρεβάνς για εκείνο το κίτρινο ροζ φύλλο αγώνα στο «Άνφιλντ».

Όχι μόνο για το τεράστιο γόητρο που αποτελεί διακύβευμα σε αυτά τα ματς αλλά επειδή η ήττα του Δεκεμβρίου είχε αρνητικό αντίκτυπο στη δική του ομάδα και πολύ θετικό στην Λίβερπουλ (οκτώ σερί νίκες), με τους «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ να φιλοδοξούν να γκρεμίσουν τους «κόκκινους» από την κορυφή μέσω μίας νίκης στο «Γκούντισον Παρκ» το απόγευμα της Κυριακής (18:15).

Φρόντισε μάλιστα ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού να ρίξει λάδι στη φωτιά, εστιάζοντας στο πόσο πολύ πανηγύρισαν οι άνθρωποι της Λίβερπουλ τη τελευταία νίκη επί της Έβερτον και τονίζοντας πως η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων (69 βαθμούς οι πρωτοπόροι «κόκκινοι», 36 οι 9οι «μπλε») δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική απόσταση των δύο ομάδων.

«Δεν είδα πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων όταν κοούτσαρα το πρώτο μου ντέρμπι. Αυτό που αισθάνθηκα ήταν πως επρόκειτο για ξεχωριστό ματς και για τις δύο ομάδες.

Πανηγύρισαν εκείνο το τυχερό γκολ, εκείνη την τυχερή στιγμή που είχαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, λες και ήταν τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν είδα μεγάλη διαφορά στις δύο ομάδες», τόνισε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η Έβερτον δεν έχει γευτεί εδώ και οκτώ ολόκληρα χρόνια τη χαρά της νίκης απέναντι στη συμπολίτισσα.

«Όταν κοιτάς τους αριθμούς και όλη την ιστορία από το 2010, πάντα φαντάζει ως μία μεγάλη ευκαιρία για μας να αλλάξουμε την ιστορία. Οι αριθμοί είναι εκεί αλλά μπορείς να τους αλλάξεις. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς και μία ευκαιρία για τρεις πόντους: αυτό είναι που ζητάμε μόνο».

Θυμηθείτε το γκολ του Οριγκί στο 96ο λεπτό του Λίβερπουλ – Έβερτον

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top