ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών το Ανώτατο Συμβούλιο -Κάλεσμα Αβέρωφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΗΣΥ: Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών το Ανώτατο Συμβούλιο -Κάλεσμα Αβέρωφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

To Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) επικύρωσε το Σάββατο (2/3) το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν η Τζόρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, ο Παναγιώτης Σεντώνας, η βουλευτής Έλενα Σταύρου, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο Λουκάς Φουρλάς και ο Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σε ομιλία του ενώπιον του Ανωτάτου, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως το ψηφοδέλτιο «συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την πείρα, την πολιτική δράση, τη γνώση του πολιτικού σκηνικού στην Κύπρο και το εξωτερικό, τα αξιοσημείωτα προσόντα, την ανανέωση, αλλά και την κοινωνική διεύρυνση που πετυχαίνει ξανά ο Δημοκρατικός Συναγερμός».

«Για όλους εμάς, ξεκινά σήμερα μια νέα προεκλογική μάχη, μια μάχη για την υπεράσπιση των ιδεών μας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου και «κάλεσε όποιον πιστεύει στην Ευρώπη να συνταχθεί μαζί μας».

«Καλούμε όποιον πιστεύει στην Κύπρο της Νέας Εποχής, να μας στηρίξει. Ζητούμε από όποιον πιστεύει στην μεταρρύθμιση, όποιον πιστεύει στη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας μας, να μην αδιαφορήσει», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ αναγνώρισε πως η Ευρώπη δεν έχει πάρει τη ζεστή θέση που δικαιούται στην καρδιά των πολιτών για να διερωτηθεί ωστόσο αν «είναι όμως η καταστροφή της Ευρώπης η απάντηση; Αυτό που οραματίζονται οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί των δύο άκρων;»

«Η απάντησή μας είναι μία και ξεκάθαρη. Δεν θα αφήσουμε τους λαϊκιστές να καταστρέψουν αυτό που με τόσο κόπο η κυπριακή κοινωνία έχει κτίσει. Και αν η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν προχώρησε όσο γρήγορα έπρεπε, ήρθε η ώρα να προχωρήσει», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «αυτό το νέο κεφάλαιο για την Ευρώπη μπορούν να το φέρουν μόνο όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη. Όπως πιστεύουμε εμείς, η μεγάλη Ευρωπαϊκή παράταξη της Κύπρου».

Ο κ. Νεοφύτου απάντησε και σε όσους επικρίνουν τον ΔΗΣΥ για διαφορετικές τάσεις, θεωρώντας το επιλήψιμο, όπως ανέφερε.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι, για εμάς, αυτή είναι η δύναμη και το μεγαλείο της παράταξής μας. Θέλω να το ξεκαθαρίσω μια και έξω: Δεν είναι ‘μαντρί’ ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δεν είναι αριστερή κολεκτίβα όπου όποιος δεν υποτάσσεται στις ντιρεκτίβες θεωρείται εχθρός», είπε.



Υπενθύμισε ακόμη τα «οικονομικά συντρίμμια» που ανέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2013 και πέτυχε τη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ότι προωθήθηκαν πάνω από το 240 μεταρρυθμίσεις τη προηγούμενη 5ετία όπως το ΕΕΕ, τη δημιουργία Υφυπουργείων και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Μίλησε για «κορυφαίες αλλαγές που σήμερα προωθούνται, όπως τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Δημόσια Υπηρεσία, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τη Γεωργική Ασφάλιση, την Προσφυγική Πολιτική, την Περιφερειακή και Οικοδομική Ανάπτυξη και τη δρομολόγηση του ΓΕΣΥ.

Χαρακτήρισε το ΓΕΣΥ ως τη μεγαλύτερη σύγχρονη κοινωνική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας όμως ότι το εγχείρημα δεν θα πετύχει, εάν συνεχίσει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Γι’ αυτό και καλώ όλους, συνέχισε, να χαμηλώσουν τους τόνους. Να συνεχιστεί ένας παραγωγικός διάλογος αντί του δημόσιου πολέμου. Και όσοι πραγματικά νοιάζονται για το ΓΕΣΥ και την υγεία των πολιτών ας πάψουν να στήνουν την αντίθετη άποψη στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και κάτι τελευταίο. Η υγεία δεν είναι και δεν προσφέρεται ως επικοινωνιακό εργαλείο, για κανένα.

Για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ στέκεται δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθεια να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, για να αρχίσει το συντομότερο ο διάλογος.

«Και το πλαίσιο Γκουτέρες αποτελεί την καλύτερη βάση που είχαμε πετύχει ποτέ, για να φτάσουμε στην απαλλαγή από την κατοχή και τις αβάστακτες συνέπειες της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, θα το πω και θα το επαναλάβω, είναι το μόνο προσφερόμενο μοντέλο για να απαλλαχτούμε από την κατοχή.

Για την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, είπε η ιδέα αυτή μπορεί να λύσει το θέμα της λειτουργικότητας του κράτους, «νοουμένου, πάντα, ότι θα διασφαλίζεται η μια κυριαρχία, η μία διεθνής προσωπικότητα, η μία ιθαγένεια, η μία οικονομία, η μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ο ενιαίος εναέριος χώρος».

Στο συνέδριο απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.



Η Τζόρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου ζήτησε «να ανοίξει η πόρτα για νέα πρόσωπα που θα φέρουν νέα πνοή στην πολιτική» με σεβασμό και σε συνεργασία με τους παλαιότερους. «Έχουμε τη δύναμη ο καθένας με την ψήφο του να ενισχύσουμε το κόμμα μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα στελέχη που είναι έτοιμα να προσφέρουν στην πρώτη γραμμή», είπε.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Παναγιώτης Σεντώνας είπε πως πρέπει όλοι να εργαστούν για μια ΕΕ πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική, που θα βοηθήσει περισσότερο και την Κύπρο. «Ο δρόμος για την καλύτερη Κύπρο περνά μέσα από την καλύτερη Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καλύτερη Κύπρο και για καλύτερη Ευρώπη΄.

Από την πλευρά της, η Έλενα Σταύρου είπε πως έχει επίγνωση της ευθύνης και της τιμής που επωμίζεται και διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα αξιοποιήσει «επίμονα και επάξια» τις γνώσεις και την εξειδίκευσή της από τις πολυετής σπουδές μου, τα εφόδια και τις εμπειρίες που απέκτησε ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, «δίνοντας μάχες για την πατρίδα μας στο κοινοβούλιο των ευρωπαϊκών λαών».

Ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε με τη σειρά του πως σήμερα δεν θέλουμε απλά περισσότερη Ευρώπη, θέλουμε ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη, πιο κοντά στους ανθρώπους της, με αλληλεγγύη, με ανάπτυξη και ποιοτικές θέσεις εργασίας και ασφάλεια για τους πολίτες της. «Σε αυτή την μεγάλη πρόκληση τα μέλη και ο κόσμος του ΔΗΣΥ θα δώσουμε την απάντησή μας», συμπλήρωσε.

Ο Λουκάς Φουρλάς από την πλευρά του είπε ότι είναι «ένας στρατιώτης και θα δώσει τη δική του μάχη για αυτά που πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ, τον κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα για το καλό της Κύπρου μας». Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους πολίτες «να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν θέση μπροστά από τη κάλπη και όχι μπροστά από τον υπολογιστή και τα κοινωνικά δίκτυα. Η πολιτική του καναπέ πρέπει να σταματήσει, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας», κατέληξε.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε όλους να συνδράμουν και να συνεισφέρουν και συνεισφέρουν για να επιτευχθεί η νίκη στις ευρωεκλογές. Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα πράξει αυτό που έπασχε πάντα: «Να αγωνίζομαι νυχθημερόν ακατάπαυστα, υπερασπιζόμενος τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, υπερασπιζόμενος τα συναγερμικά ιδεώδη, παραμένοντας πιστός αφοσιωμένος αλλά περήφανος στρατιώτης της μεγάλης συναγερμικής παράταξης».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top