ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταξύ €300 - €500 εκατ. το ετήσιο κόστος της γραφειοκρατίας στην Κύπρο

Μεταξύ €300 - €500 εκατ. το ετήσιο κόστος της γραφειοκρατίας στην Κύπρο

Μεταξύ €300 και €500 εκατ. κυμαίνεται το κόστος της γραφειοκρατίας στην Κύπρο κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής. Συγκεκριμένες δράσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου και συχνή ενημέρωση ζήτησαν οι Βουλευτές από τους αρμόδιους.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε ότι «δυστυχώς παρόλα τα πολλά χρόνια συζητήσεων, η Επιτροπή κατέδειξε ότι  πολύ λίγα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση απλοποίησης διαδικασιών στα Υπουργεία, στο δημόσιο τομέα. Συνεχίζει η ταλαιπωρία του πολίτη και το τεράστιο κόστος στην ανάπτυξη αυτού του τόπου».

«Ένα κόστος το οποίο εκτιμάται από τα €300 μέχρι τα €500 εκατ. το χρόνο λόγω ακριβώς της γραφειοκρατίας», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.
Ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στην Επιτροπή από τα διάφορα Υπουργεία, αλλά και από τη μονάδα διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία έχει επανασυσταθεί, ούτως ώστε να παρακολουθήσει πολύ στενά το θέμα σε κεντρικούς άξονες ανάγκης αναδιάρθρωσης και απλοποίησης των υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top