ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές ευθύνες σε Δούρου, Ψινάκη και ακόμα δεκαοκτώ άτομα για την πυρκαγιά στο Μάτι

Ποινικές ευθύνες σε Δούρου, Ψινάκη και ακόμα δεκαοκτώ άτομα για την πυρκαγιά στο Μάτι

Ποινικές ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταλογίζει το πόρισμα των τριών Εισαγγελέων στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τους Δημάρχους της περιοχής Ηλία Ψινάκη και Ευάγγελο Μπουρνού, τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και άλλα δεκαπέντε στελέχη της πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Υπόλογος και ο 65χρονος, που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Οι διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος, όπως προβλέπει ο νόμος και αφορούν σε εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα συγκεκριμένα αδικήματα ο νόμος προβλέπει ως 5 χρόνια φυλάκισης που όμως υπό εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να φθάσουν ως και τα 10 χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top