ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κινδυνεύει με -6 ο Παναθηναϊκός και μπαίνει σε… μπελάδες ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στην κατηγορία

Κινδυνεύει με -6 ο Παναθηναϊκός και μπαίνει σε… μπελάδες ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στην κατηγορία

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και 3 ακόμα για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες.

Τον κίνδυνο εξοντωτικής τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι θα παιχθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με -3 για τη διακοπή του αγώνα (εφόσον κριθούν υπαίτιοι που είναι και το πιο πιθανό), τιμωρία η οποία είναι εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο να γίνει -6, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας». Είναι το ίδιο άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό.

Σε μπελάδες παραμονής ο Παναθηναϊκός αν φάει -6!

Αν ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, τότε μπλέκει σε περιπέτειες παραμονής, αφού θα βρεθεί στην 12η θέση και τρεις πόντους πάνω από τα μπαράζ παραμονής!

Σε πολύ σοβαρές περιπέτειες μπαίνει ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών για τα επεισόδια που οδήγησαν σε διακοπή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σε περίπτωση που αφαιρεθούν ακόμα 6 βαθμοί από το «τριφύλλι», τότε θα υποχωρήσει στην 12η θέση με 26 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που αυτή την στιγμή αν τελείωνε το πρωτάθλημα σήμερα θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με την 2η ομάδα της Football League.

Το πρόβλημα για τους πράσινους που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ξανά από το -6 γίνεται ακόμα πιο έντονο, αφού έπεται δύσκολο πρόγραμμα, μιας και στις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει διαδοχικά Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός), Άρη (εντός), ΟΦΗ (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE (AN O ΠΑΟ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ -6)
1. ΠΑΟΚ 25 67
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25 60
3. ΑΕΚ 25 47
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 25 43
5. ΑΡΗΣ 24 37
6. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 25 33
7. ΛΑΜΙΑ 25 30
8. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 25 29
9. ΞΑΝΘΗ 25 29
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 25 27
11. ΛΑΡΙΣΑ 25 27
12. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 25 26
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 25 23
14. ΟΦΗ 25 22
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 25 20
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 24 10

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top