ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Συγκλονίζει η κατάθεση του Λευτέρη - «Εύχομαι να μπορούσα να αποτρέψω τον αδελφό μου...»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Συγκλονίζει η κατάθεση του Λευτέρη - «Εύχομαι να μπορούσα να αποτρέψω τον αδελφό μου...»

Ενώπιον Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παρουσιάστηκαν εκ νέου την Δευτέρα (18/2) οι τρεις εναπομείναντες κατηγορούμενοι μετά την καταδίκη της Σάρας Σιάμς, για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018.  

Της Γεωργίας Παππούτα

Στην νέα δικάσιμο, κατέθεσε νέος μάρτυρας κατηγορίας, ο αστυφύλακας Κυριάκος Καυκαλιάς.

Ο κ. Καυκαλίας, παρουσίασε ενώπιον των τριών δικαστών, δύο καταθέσεις που ετοίμασε ο ίδιος για την υπόθεση και κατάλογο φωτογραφιών που λήφθηκαν από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις του Λευτέρη Σολωμού και του Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Σημειώνεται ότι η συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού, δεν είχε εις γνώση της το φωτογραφικό άλμπουμ, ωστόσο δεν έφερε ένσταση στην παρουσίασή του.

Όπως ακούστηκε στην δικαστική αίθουσα, σε ανακριτική κατάθεση ο Λευτέρης Σολωμού στις 1/5/2018 είπε: «Πριν σας πω οτιδήποτε άλλο, ζήτησα στο κελί μια κόλλα και πένα για να σας γράψω όσα θυμάμαι».

Η δικηγόρος του Σολωμού, φαίνεται να μην είχε στην κατοχή της ούτε την ανακριτική κατάθεση του πελάτη της στις 1/5/2018, ωστόσο και πάλι δεν έφερε ένσταση στην ανάγνωσή της ενώπιον δικαστηρίου.

«Θέλω να σας τα παραδώσω για να τελειώνει τούτη η υπόθεση και να πληρώσει αυτός που έκανε τους φόνους και αυτός δεν είναι άλλος από τον αδελφό μου τον Λούη», είπε επίσης ο Λευτέρης Σολωμού στην εν λόγω κατάθεση.

«Θέλω να πω κάτι, ξέρω ότι έκαμα λάθος που έκατσα μαζί με τον Λούη, τον Μάριο και την Σάρα και άκουα τι εσχεδιάζαν. Λάθος μου που έκαμα τζείνα που μου είπε... Εύχομαι να μπορούσα να αποτρέψω τον αδελφό μου από το να σκοτώσει τζείνους τους ανθρώπους».

Σε χειρόγραφες σημειώσεις ο Λευτέρης ανέφερε: «Ο αδελφός μου αναφέρθηκε πως στο σπίτι υπήρχε ένα σκυλάκι και θα τον έπαιρνε και θα μου τον έκανε δώρο... Ήθελε να κλέψει κάποια λάπτοπ και ό,τι άλλο είχε αξία στο σπίτι. Τις δύο διαδρομές τις έκανα από φόβο γιατί ο αδελφός μου, μου το ζήτησε με άγριο βλέμμα... Ήθελε να πάω να τον πιάσω αν δεν πήγαιναν καλά τα πράματα.... Με αγριοκοίταξε και φοβήθηκα πως θα με έδερνε γιατί δεν ήθελε πότε να του λένε όχι...»

«Ήθελε να κάμει κακό και να σκοτώσει τον Χαράλαμπους γιατί έκλεψε το χρηματοκιβώτιο… Ελάλε εν ο επόμενος που θα σκοτώσει», σημείωσε επίσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top