ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Συνελήφθη γυναίκα λοχίας της Αστυνομίας – Φέρεται να παρέπεμψε πολίτη σε… ψευδοψυχολόγο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Συνελήφθη γυναίκα λοχίας της Αστυνομίας – Φέρεται να παρέπεμψε πολίτη σε… ψευδοψυχολόγο

20:15 - Σε σύλληψη γυναίκας λοχίας αστυνομικού που υπηρετεί σε Αστυνομικό Σταθμό της πρωτεύουσας προέβησαν εντός της ημέρας (20/03) μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Πέραν από την διαδικασία σε βάρος της για τα υπό διερεύνηση αδικήματα που επισύρουν σοβαρές ποινές, η εν λόγω λοχίας της Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατόπιν οδηγιών του υπαρχηγού του σώματος Κύπρου Μιχαηλίδη (ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου απουσιάζει). Εννοείται πως έχουν δοθεί οδηγίες για πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της.

Για τα ίδια υπό διερεύνηση αδικήματα συνελήφθη και άτομο που παρουσιαζόταν ως ψυχολόγος, χωρίς ωστόσο να έχει άδεια για άσκηση αυτού του επαγγέλματος.

Το επίμαχο περιστατικό φέρεται με βάση την καταγγελία να σημειώθηκε το 2017.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν, πολίτης μετέβη στο τμήμα που υπηρετούσε η λοχίας για να ζητήσει συμβουλή για συγγενικό του πρόσωπο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Βάσει της καταγγελίας, η λοχίας τον παρέπεμψε σε φιλικό της άτομο, το οποίο παρουσίασε ως καταρτισμένο ψυχολόγο.

Η υπό διερεύνηση καταγγελία φέρει την λοχία και τον… ψευδοψυχολόγο να απέσπασαν αγαθά από τον πολίτη που είχε συγγενή με προβλήματα υγείας.

Όπως σημειώσαμε ήδη, η γυναίκα αστυνομικός της δύναμης και ο «ψυχολόγος» συνελήφθησαν εντός της ημέρας (20/03) ενώ σε βάρος τους εξετάζονται τα αδικήματα της (1) συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, (2) συνωμοσίας για πλημμέλημα, (3) συνωμοσίας καταδολίευσης και (4) εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σε βάρος της λοχία εξετάζονται κι αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και απάτης.

Ο δε παρουσιαζόμενος ως ψυχολόγος είναι -επιπρόσθετα- ύποπτος για το αδίκημα της άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου χωρίς άδεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top