ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Το θέμα του πληθυσμού είναι ζωτικής σημασίας»

Ακιντζί: «Το θέμα του πληθυσμού είναι ζωτικής σημασίας»

Το θέμα του πληθυσμού είναι ζωτικής σημασίας, δήλωσε την Τετάρτη 27/03 ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αναφέροντας πως δεν επιρρίπτει ευθύνες γι αυτό σε οποιαδήποτε "κυβέρνηση" και πως υπάρχει ευαισθησία του κόσμου για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως κατά την περίοδο 2015-2016, το ζήτημα πληθυσμού-υπηκοότητας ήταν ένα από τα θέματα στις διαπραγματεύσεις και έλαβε τους σχετικούς αριθμούς από το "υπουργείο εσωτερικών", θέτοντάς τους στο τραπέζι.

Ανέφερε πως τότε ο αριθμός των "υπηκόων" που του δόθηκε ήταν 220 χιλιάδες. Πρόσθεσε πως 190 χιλιάδες ζούσαν στην Κύπρο και 30 χιλιάδες στο εξωτερικό.

Αυτό ήταν 3 - 3,5 χρόνια πριν, επεσήμανε, σημειώνοντας πως τώρα το ίδιο "υπουργείο" αναφέρεται συνολικά σε 350 χιλιάδες και χθες στη "βουλή" έγινε αναφορά σε 252 χιλιάδες "πολίτες" που ζουν στο ψευδοκράτος.

Διερωτήθηκε επίσης εάν ο αριθμός των "πολιτών" που ζουν στο ψευδοκράτος έγινε 350 χιλιάδες και πώς υπήρξε αυτή η διαφορά.

Δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η "κυβέρνηση" δεν έδωσε 130 χιλιάδες "υπηκοότητες" και είπε πως θέλει να γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα, οι 220 χιλιάδες ή οι 350 χιλιάδες.

Εξάλλου παρατήρησε πως ενώ λέγεται πως ο συνολικός πληθυσμός αυτών που ζουν στο ψευδοκράτος έχοντας άδεια είναι 374 χιλιάδες, το "υπουργείο οικονομικών" ανέφερε πως ο συνολικός πληθυσμός είναι 800 χιλιάδες. Υπάρχει διαφορά πέραν των 400 χιλιάδων, πρόσθεσε, και διερωτήθηκε αν αυτό σημαίνει πως 400 χιλιάδες ζουν στο ψευδοκράτος χωρίς άδεια.

Είπε πως ο κόσμος δεν νιώθει άνετα με αυτά τα θέματα και θεωρεί πως εκφράζει τις ανησυχίες του.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε επίσης στα άτομα από τρίτες χώρες που ζουν στο ψευδοκράτος και σημείωσε πως πρέπει να γίνει απογραφή πληθυσμού και να ετοιμαστεί ένας σωστός "νόμος" για τα θέματα "υπηκοότητας".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top