ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημη υποδοχή στην Αίγυπτο για τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη

Επίσημη υποδοχή στην Αίγυπτο για τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε την Τρίτη 02/04 στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έφτασε χθες το βράδυ στην Αίγυπτο, πραγματοποιεί το πρώτο του επίσημο ταξίδι στη Χώρα του Νείλου.

Ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης έγινε σήμερα δεκτός με τιμές από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, υπό την ανάκρουση των εθνικών  ύμνων των δύο χωρών και με την παρουσία τιμητικού αγήματος της Αιγύπτου.

Ακολούθησαν οι διμερείς επαφές, όπου οι δύο Αρχηγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, που αντικατοπτρίζει τις αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισαν την κοινή τους επιθυμία για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Παράλληλα, ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι ευχαρίστησε την Κύπρο για τη σθεναρή στάση υποστήριξης της Μεγαλονήσου προς την Αίγυπτο στα διεθνή φόρα, ενώ από την πλευρά του, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης ευχαρίστησε την Αίγυπτο για τη διαχρονική υποστήριξή της προς την Κύπρο, αναφορικά με το εθνικό μας θέμα.

Ο Αντιστράτηγος κ. Λεοντάρης, τον οποίο συνοδεύουν ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, Αντισυνταγματάρχης Κώστας Φωτίου και επιτελείς από το Αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ επισκέφθηκε και το Πολεμικό Μουσείο του Καΐρου.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου θα συναντηθεί αύριο στην κυπριακή πρεσβευτική κατοικία με εκπροσώπους διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών και την παροικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης.

Ενώ, την επομένη, τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφτεί Μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενώ θα γίνει επίσημα δεκτός και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top