ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έκκληση για βοήθεια από 40χρονο πατέρα- Ζει σε άθλιες συνθήκες με την άρρωστη μητέρα του και τον 9χρονο γιο του -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έκκληση για βοήθεια από 40χρονο πατέρα- Ζει σε άθλιες συνθήκες με την άρρωστη μητέρα του και τον 9χρονο γιο του -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι «ανήκουν» στην Κύπρο του 2019, αντικατοπτρίζουν όμως τη «γύμνια» των κρατικών μηχανισμών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σε ένα σπίτι- ερείπιο διαμένει 40χρονος πατέρας, φιλοξενούμενος ουσιαστικά από την 71χρονη μητέρα του. Μαζί του και ο 9χρονος γιος του.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πρόκειται για τον κύριο Άντρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του, βρήκε «καταφύγιο» στο πατρικό του σπίτι, μια ετοιμόρροπη κατοικία ουσιαστικά, κατασκευασμένη από αμίαντο πριν από αρκετές δεκαετίες που ανήκει στο Δήμο Λεμεσού.

Στο σπίτι, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, διαμένει και ο 9χρονος γιος του 40χρονου, με το άλλο του παιδί ηλικίας 9 ετών να διαμένει με τη μητέρα του και πρώην σύζυγο του κύριου Άντρου.

Ο πατέρας, άνεργος και λήπτης Ε.Ε.Ε., αφού με πλατίνες στα πόδια δυσκολεύεται να εργαστεί, έχει ως μόνο του εισόδημα τα 480 ευρώ καθώς και τα 400 ευρώ σύνταξη της μητέρας του.

Με αυτό καλούνται να καλύψουν όλα τα έξοδα του μήνα, τα φάρμακα της μητέρας του, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδία της, καθώς και σοβαρό πρόβλημα στα πόδια, αλλά το σημαντικότερο είναι η παντελώς ακατάλληλη στέγη που τους παρέχει το παλιό, μικρό σπίτι στην συνοικία του Αγίου Νικολάου.

Τους τελευταίους μάλιστα 3,5 μήνες όπως μας αναφέρθηκε έχει γίνει και αποκοπή του νερού από το σπίτι για οφειλές στην Υδατοπρομήθεια ύψους 900 ευρώ.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, με τον 40χρονο να απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Όπως μας ανέφερε έχει εξεύρει σπίτι στο χωριό Δορά με ενοίκιο 320 ευρώ και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να δουν με ευαισθησία το πρόβλημά του.

«Σήμερα το πρωί πήγα στο Γραφείο Ευημερίας και μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι κάτι. Δεν με νοιάζει για μένα, αλλά θέλω ο 9χρονος γιος μου να ζήσει σε ανθρώπινες συνθήκες» ήταν τα λόγια του 40χρονου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο.

Όπως είναι γνωστό, στη Λεμεσό υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης στέγης, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να φύγει από την πόλη που μεγάλωσε για το καλό του παιδιού του.

Για να γεμίσει το ψυγείο του, φρόντισε όπως πληροφορούμαστε το Κίνημα ΕνΕργω (Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης) ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολλά.

Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να εγκύψουν με ευαισθησία στο θέμα του 40χρονου πατέρα και να δώσουν ένα τέλος στον Γολγοθά που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top