ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μείωση των ανισοτήτων αναφέρθηκε η Α. Θεολόγου σε επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στη μείωση των ανισοτήτων αναφέρθηκε η Α. Θεολόγου σε επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στην υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιλαμβάνει, αναφέρθηκε η Βουλευτής Άννα Θεολόγου που συμμετείχε σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη με θέμα «Η διασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας μέσω της ενδυνάμωσης των ανθρώπων» στο πλαίσιο των εργασιών της 140ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Ντόχα του Κατάρ.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Θεολόγου σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται διεθνώς για μείωση της ανισότητας και συνεπώς της φτώχειας, οι εισοδηματικές ανισότητες που παραμένουν, απαιτούν λήψη δραστικών μέτρων, που να μην περιορίζονται στην οικονομική διαχείριση του θέματος, αλλά να περιλαμβάνουν τόσο την κοινωνική όσο και την περιβαλλοντική πτυχή.
 
Προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες, πρόσθεσε, χρειάζεται να εφαρμοστούν καθολικές πολιτικές, οι οποίες θα εστιάζουν πρωτίστως στις ανάγκες των λιγότερο προνομιούχων πληθυσμών. Οι μεγάλες ανισότητες, συνέχισε, που εξακολουθούν να υφίστανται, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και μεταξύ των χωρών, υπαγορεύουν την υιοθέτηση πολιτικών, οι οποίες θα ενδυναμώνουν τους χαμηλά αμοιβόμενους και ταυτόχρονα θα προωθούν την οικονομική συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή εθνικότητας. Οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε, είπε η κ. Θεολόγου, πρέπει να περιλαμβάνουν βελτίωση της λειτουργίας και της παρακολούθησης των χρηματοπιστωτικών αγορών και θεσμών, ενθάρρυνση της αναπτυξιακής βοήθειας και των άμεσων ξένων επενδύσεων στις περιοχές όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και παράλληλα να διευκολύνουν την ασφαλή μετανάστευση και την κινητικότητα των ανθρώπων.
 
Η Κύπρια Βουλευτής αναφέρθηκε και στη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικής διακυβέρνησης που βασίζεται στο κράτος δικαίου, προς επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, αποτελεί η ύπαρξη αποτελεσματικών και χωρίς αποκλεισμούς δημόσιων θεσμών, οι οποίοι θα παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δίκαιες οικονομικές πολιτικές και ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Η επίτευξη της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενσωμάτωσης, υπογράμμισε η κ. Θεολόγου, προϋποθέτει τη συνεργασία κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και κοινωνίας των πολιτών, για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων που να καταπολεμούν τη βία και να απονέμουν δικαιοσύνη, που να διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και να παρέχουν την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Λύσεων, είπε, που να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τις πολιτικές χωρίς καμία μορφή διάκρισης και που να επιλύουν τις διαφορές μέσω λειτουργικών πολιτικών και δικαστικών συστημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top