ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι θέσεις της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλιαγοράς για το κόστος συμμετοχής εποπτευόμενων σε εκδήλωση

Οι θέσεις της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλιαγοράς για το κόστος συμμετοχής εποπτευόμενων σε εκδήλωση

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η διοργάνωση βραδιάς στο Hilton Park (08/04) με οικοδεσπότη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επρόκειτο για εκδήλωση/δείπνο στην οποία –μεταξύ άλλων προσκεκλημένων- κλήθηκαν να συμμετάσχουν στελέχη εταιρειών που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Επιτροπής και η οποία εκδήλωση είχε σχετικά μεγάλο κόστος για τους συμμετέχοντες (250 ευρώ ανά άτομο).

«Όταν ξέρεις ότι οικοδεσπότης είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως εποπτευόμενος δεν μπορείς να αρνηθείς και υποχρεώνεσαι κατά κάποιον τρόπο να συμμετάσχεις σε μια τόσο ακριβή εκδήλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος εταιρείας στο ThemaOnline που έθεσε και ηθικό θέμα.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε και με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, η οποία κατέθεσε τις δικές της θέσεις σε σχέση με το όλο ζήτημα.

Όπως μας ανέφερε, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας και πρότασης που έγινε από ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται σε πανομοιότυπες διοργανώσεις. «Αποδεχθήκαμε την πρόταση να είμαστε οικοδεσπότες, καθώς ήταν διασφαλισμένο ότι θα γινόταν μια εκδήλωση στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και για τις νέες σχετικές νομοθεσίες» διευκρίνισε η κα Καλογήρου και πρόσθεσε: «Στην εκδήλωση συμμετείχε ο πρόεδρος των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ευρώπης και πολλοί εποπτευόμενοι ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τι είχε να πει».

Η κα Καλογήρου, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών της, ανέφερε ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είχε καμία εμπλοκή στη διοργάνωση (προσκλήσεις, κόστος διοργάνωσης κτλ.)», ενώ τόνισε πως «δεν ήταν υποχρεωτικό για κανέναν».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν ήταν μόνο εποπτευόμενοι καλεσμένοι. Εξήγησε ακόμη ότι διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό είναι πολύ υψηλό το κόστος, φέρνοντας ως παράδειγμα διοργάνωση της αντίστοιχης Αρχής στην Αγγλία με κόστος 750 ευρώ.

Τέλος, η κα Καλογήρου εξέφρασε έκπληξη για τις όποιες αντιδράσεις.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ακινήτω και Αγορών (ESMA) Steve Maijoor. Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρας Καλογήρου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top