ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλευτής με μη εξυπηρετούμενο 2.500 ευρώ -Συλλούρης: «Ήταν πιστωτική κάρτα, όχι δάνειο…»

Βουλευτής με μη εξυπηρετούμενο 2.500 ευρώ -Συλλούρης: «Ήταν πιστωτική κάρτα, όχι δάνειο…»

Απαξίωσε το θέμα με τη λίστα των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (19/04) στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στη συνάδελφο Ελένη Βρεττού, ο Συλλούρης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό σε σχέση με την λίστα που του απέστειλε προσωπικά η τέως διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Θέλοντας, λοιπόν, να δείξει ότι αυτή η λίστα δεν ήταν καλά επεξεργασμένη, ανέφερε πως όταν ο ίδιος άρχισε να την μελετά, διαπίστωσε ότι σ΄ αυτή περιλαμβανόταν το όνομα βουλευτή, ο οποίος παρουσιαζόταν να έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 2.500 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι όταν ρώτησε σχετικά τον βουλευτή, αυτός του απάντησε ότι το χρέος προέκυψε από έξοδα που έκανε, χρεώνοντας πιστωτική του κάρτα.
«Μ΄ αυτό που είπα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συλλούρης.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε, διαπίστωσε ότι η λίστα περιλάμβανε την περίπτωση επιχειρηματία. Ο τελευταίος είχε περίπου 100 Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, αλλά δεν αποσαφηνίζετε πως σχετίζεται με την πολιτική. Ανέφερε, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη λίστα υπήρχε και όνομα ανθρώπου ο οποίος απεβίωσε.

Ο κ. Συλλούρης τόνισε ακόμη ότι δόθηκε η εντύπωση στην κοινωνία ότι στη λίστα περιλαμβάνονται 36 βουλευτές, ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότεροι από έξι.

«Αυτά τα παραδείγματα δίδουν την εικόνα της ποιότητας της εν λόγω λίστας», τόνισε ο κύριος Συλλούρης, προσθέτοντας ότι η υπευθυνότητά του δεν του επέτρεπε να δώσει τέτοια λίστα στη δημοσιότητα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τεράστιες τις ευθύνες των εποπτικών αρχών και του χρηματο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της οικονομίας. Έκανε και λόγο για προσπάθεια να στραφεί η προσοχή στους πολιτικούς για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες των τραπεζών και των εποπτικών αρχών.
Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει λήξει με την ενέργειά του να επιστρέψει τη λίστα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά τώρα ανοίγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top