ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη - Στο σημείο μηδέν οι έρευνες - «Ήθελε να εξαφανιστεί», λέει η αστυνομία

Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη - Στο σημείο μηδέν οι έρευνες - «Ήθελε να εξαφανιστεί», λέει η αστυνομία

Στο σημείο μηδέν δηλώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωάννινων ότι βρίσκονται οι έρευνες για την εξαφάνιση του 20χρονου Β. Γιακουμάκη, καθώς όπως τονίζουν τα στοιχεία δεν δείχνουν κακοποίηση ή σχολικό εκφοβισμό.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στην Γαλακτομική Σχολή «ΔΗΜΗΤΡΑ» δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου και όπως έγραψε το star.gr χθες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποδεικνύει ότι ο Βαγγέλης είχε υπάρξει θύμα βασανιστηρίων και άγριου bullying.

Ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» που ήταν και επικεφαλής της ΕΔΕ, κ. Α. Αθανασόπουλος, αρκέστηκε μόνο να πει στο Έθνος της Κυριακής ότι «ναι, δεχόταν πιέσεις και μέσα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων».

Αξιόπιστες μάλιστα πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι από το πόρισμα προέκυψαν στοιχεία bullying, όμως αυτά δεν εξειδικεύονται στον Βαγγέλη.

Σπουδαστής που κατέθεσε για την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή αναφέρεται στην… «καζούρα της βροχής», κατά την οποία το θύμα δέχεται αμέτρητες καρπαζιές στο σβέρκο, όμως επέμεινε ότι αυτό ήταν στο πλαίσιο της πλάκας και δεν γινόταν με στόχο τον εκφοβισμό του Βαγγέλη.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει και το τηλεφώνημα του πρώην βουλευτή Χανίων, Χ. Μαρκογιαννάκη με τη διεύθυνση της Σχολής, όμως διευκρινίζεται ότι αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια και για περιστατικό που δεν είχε σχέση με την υπόθεση του Βαγγέλη.

Αξιωματικός της ασφάλειας Ιωαννίνων μάλιστα εκφράζει την εκτίμηση ότι ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε με δική του απόφαση.

«Εκτιμούμε ότι το παιδί εξαφανίστηκε και ήταν δική του απόφαση, εξαιτίας της πίεσης που δεχόταν από τη Σχολή με τα πειράγματα των σπουδαστών, αλλά και από την οικογένειά του, πιθανόν για τους χαμηλούς βαθμούς που πήρε, μια μέρα πριν χαθούν τα ίχνη του», είπε.

Ο αξιωματικός μάλιστα υπογραμμίζει τις συνεχείς και μακράς διάρκειας τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Βαγγέλης, κυρίως  με την μητέρα του, ειδικά μια μέρα πριν από την εξαφάνισή του, εκτιμώντας ότι δεχόταν έντονες πιέσεις και από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Πάντως, τόσο η μητέρα του, όσο και ο πατέρας του κατέθεσαν στην αστυνομία ότι δεν τον πίεζαν και ότι δεν του είπαν κάτι άσχημο για τις χαμηλές του βαθμολογίες.

Όσο για το σενάριο να έχει πάει σε κάποιο μοναστήρι, το απορρίπτουν, καθώς όπως λένε δεν ήταν τόσο κοντά στην εκκλησία και δεν έδειχνε τέτοιες τάσεις απομόνωσης.

Υπήρξαν μάλιστα και μαρτυρίες ότι ο Βαγγέλης έκανε παρέα με κάποιους αλλοδαπούς. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι τους, χωρίς να βρει κάτι, ενώ κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν ότι είχαν πολύ καιρό να τον δουν και κάποιοι άλλοι δεν τον θυμούνταν καν.

Αύριο, Δευτέρα πάντως στις 10:30 θα συγκληθεί εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ώστε να πάρει αποφάσεις και να διαβιβάσει το πόρισμα στον εισαγγελέα για να υπάρξει καταλογισμός ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top