ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Χάλασε τα σχέδια σε πολλούς για το Μ. Σάββατο η Αστυνομία - Εντόπισαν και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

ΚΥΠΡΟΣ: Χάλασε τα σχέδια σε πολλούς για το Μ. Σάββατο η Αστυνομία - Εντόπισαν και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

Συνεχίστηκαν το τελευταίο 24ωρο (26/4) οι παγκύπριες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, με ελέγχους σε εκκλησίες, πάρκα και άλλους χώρους, όπου συχνάζουν νεαρά πρόσωπα, στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη του εγκλήματος και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας.

Στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 11.45 το βράδυ της Παρασκευής (26/4), λήφθηκε πληροφορία ότι όχημα κινείται ύποπτα, στην περιοχή Κιτίου. Μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν το εν λόγω όχημα σταθμευμένο σε σημείο της περιοχής, ενώ στο σημείο βρισκόταν ο 18χρονος οδηγός του, καθώς και άλλος ένας 18χρονος. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή του 18χρονου οδηγού έξι κροτίδες και στην κατοχή του δεύτερου 18χρονου μία σιδερογροθιά, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψη των δύο νεαρών για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης μεταφοράς επιθετικού οργάνου αντίστοιχα. Αυτοί οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Στην επαρχία Λευκωσίας, πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (26/4), μέλη της Αστυνομίας τα οποία βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 24χρονος, σε δρόμο στην περιοχή Ανθούπολης. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν 40 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα τα οποία κατακρατήθηκαν, ενώ ο 24χρονος οδηγός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Αυτός οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 1.10 μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου (27/4), κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή της λεωφόρου Κυρηνείας, στην Αγλαντζιά, μέλος της Αστυνομίας εντόπισε σε ανοιχτό χωράφι, κρυμμένα σε θάμνο, 225 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού πυροβόλου όπλου, τα οποία και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Μεγάλος αριθμός κροτίδων εντοπίστηκε και σε οικοδομή στην Κακοπετριά, στην περιοχή Μόρφου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένη υπό ανέγερση οικία στην Κακοπετριά, μέσα σε νάιλον σάκο, 105 εργοστασιακές κροτίδες, δύο εργοστασιακούς πυρσούς και ένα κομμένο κυνηγετικό φυσίγγιο. Εντόπισαν επίσης, τρεις αυτοσχέδιες σιδερένιες κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίες ωστόσο δεν περιείχαν εκρηκτική ύλη. Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με στόχο την πάταξη των πιο πάνω φαινομένων και του εγκλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top