ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Εκτεταμένη αλληλογραφία Αστυνομίας - Ν. Υπηρεσίας για ελλείπουσες πριν ανακαλυφθούν οι σοροί τους

ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Εκτεταμένη αλληλογραφία Αστυνομίας - Ν. Υπηρεσίας για ελλείπουσες πριν ανακαλυφθούν οι σοροί τους

Η Νομική Υπηρεσία φέρεται να είχε γνώση για τις υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων που έχουν δολοφονηθεί από τον 35χρονο, καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, Νίκο Μεταξά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη» μια εκ των άτυχων γυναικών που έπεσαν θύματα του 35χρονου, είχε αποστείλει επιστολή στην Νομική Υπηρεσία και ζητούσε άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της κόρης της, σε μια προσπάθεια να μάθει τι συνέβη. Μάλιστα υποστήριζε ότι είχε ενδείξεις ότι το παιδί της είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειες γι’ αυτό εκλιπαρούσε να ελέγχουν οι τηλεφωνικές της επικοινωνίες.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η Νομική Υπηρεσία ζήτησε και έλαβε επιστολή από την Αστυνομία με τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με την υπόθεση, την οποία υπόγραψε εισαγγελέας, εξ ονόματος του Γεν. Εισαγγελέα και απάντησε στην μητέρα της εν λόγω ελλείπουσας ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να διερευνήσεις τέτοιες υποθέσεις.

Επιπλέον, η Νομική Υπηρεσία είχε εκτεταμένη αλληλογραφία με την Αστυνομία για υποθέσεις ελλειπουσών, αφού είχαν σταλεί φάκελοι τριών υποθέσεων, για οδηγίες. Όμως, ο «Πολίτης» αναφέρει ότι, οι εν λόγω φάκελοι επιστράφηκαν στην Αστυνομία χωρίς οδηγίες και αρχειοθετήθηκαν.

Σε άλλη περίπτωση, που επετεύχθη μάλιστα και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τα εν λόγω στοιχεία επισυνάφθηκαν στον φάκελο που στάλθηκε στην Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, πάλι φαίνεται να μην είχε καμιά τύχη, αφού έτυχε μόνο μιας μονογραφής ότι ελήφθη γνώση και στάλθηκε πίσω στην Αστυνομία ξανά, όπου αρχειοθετήθηκε, ώσπου ανακαλύφθηκε το πτώμα της γυναίκας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top