ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΟΖ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο πλευρό της Κύπρου μετά τις τουρκικές προκλήσεις - Επικοινωνία με Αβέρωφ

ΑΟΖ: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο πλευρό της Κύπρου μετά τις τουρκικές προκλήσεις - Επικοινωνία με Αβέρωφ

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) καταδικάζει την ανακοίνωση της Τουρκίας σχετικά με την πρόθεση να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Σημειώνει μάλιστα ότι "είμαστε σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου" και "η Κύπρος μπορεί να περιμένει την πλήρη υποστήριξή μας".

Παρομοίως τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι ανησυχεί πολύ "για την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και διευκρινίζοντας ότι "ο λαός της Κύπρου μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξή μου".

"Παρακολουθούμε προσεκτικά αυτές τις εξελίξεις και θα ανταποκριθούμε δεόντως και αλληλέγγυα στην Κύπρο", καταλήγει στο μήνυμά του ο Μ. Βέμπερ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την τοποθέτηση του ΕΛΚ απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι στις (5/5/2019) ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ήρθε σε επικοινωνία τόσο με τον ΓΓ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Antonio Lopez – Isturiz όσο και με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber, με θέμα την τουρκική, προκλητική συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά την επικοινωνία αυτή, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με δημόσια τοποθέτησή του καταδικάζει τις ανακοινώσεις της Τουρκίας με τις οποίες γνωστοποίησε τις προθέσεις της για διενέργεια γεωτρήσεων μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

«Είμαστε σε στενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου. Η Κύπρος έχει την πλήρη υποστήριξή μας» αναφέρει επιπρόσθετα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουν την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων που ασκεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και καταδικάζουν εκ νέου την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top