ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Υπ. Ενέργειας απένειμε το βραβείο “Distinguished Merit Award” στην ExxonMobil 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Υπ. Ενέργειας απένειμε το βραβείο “Distinguished Merit Award” στην ExxonMobil 

Το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Cyprus-US Chamber of Commerce) τίμησε την εταιρεία “ExxonMobil E&P Cyprus Ltd” με το βραβείο “Distinguished Merit Award” και τον νεαρό επιχειρηματία Steven Stavrou με το “Emerging Leader Award” στο 15ο ετήσιο δείπνο, που διοργάνωσε την Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το βραβείο “Distinguished Merit Award” απένειμε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, στον Γενικό Διευθυντή της ExxonMobil στην Κύπρο, Βαρνάβα Θεοδοσίου, τονίζοντας ότι με την πρόσφατη σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ από την ExxonMobil, όχι μόνο αλλάζει το εμπορικό τοπίο, αλλά αναδεικνύει την Κύπρο ως έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο της περιοχής.

Στην ομιλία του ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ το Επιμελητήριο για τη σημερινή εκδήλωση, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ, αλλά και την προσφορά του στη διατήρηση της ενότητας της κυπριακής διασποράς. Τα παραπάνω έχουν θεμελιώδη σημασία για την Κύπρο, έτσι ώστε να διαπρέψει στο μέλλον».

Όπως είπε «δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να προσελκύσεις εταιρείες με την ισχύ, τεχνογνωσία και οικονομικό βάθος της ExxonMobil», προσθέτοντας ότι «όταν μια τέτοια εταιρεία πηγαίνει σ’ ένα μέρος, ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί με προσοχή αυτό που συμβαίνει και αυτά που θα ακολουθήσουν».

Ο κ. Βαρνάβας είπε από την πλευρά του πως είναι σπουδαίο πλεονέκτημα να αποδέχεται κανείς αυτό το βραβείο.
«Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου–ΗΠΑ. Εμείς στην ExxonMobil, εκτιμούμε βαθιά τη σχέση με τις χώρες και τις κοινότητες στις οποίες λειτουργούμε. Η ExxonMobil λειτουργεί στην Κύπρο εδώ και 65 χρόνια. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές στην Κύπρο και ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας», είπε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Επιτετραμμένος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Πρέσβης κ. Jonathan Cohen, o Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον,Μάριος Λυσιώτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Επιτετραμμένη της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πόλυ Ιωάννου, ο Γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης, εκπρόσωποι μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων και επιχειρηματίες.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top