ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΙ ΕΠΟΣ! Αυτά τα κάνει μόνο η Λίβερπουλ!

ΤΙ ΕΠΟΣ! Αυτά τα κάνει μόνο η Λίβερπουλ!

Ξανά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! Με ακόμα μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά στο Άνφιλντ! Με ακόμα μια σελίδα ιστορίας! Η Λίβερπουλ δεν μάσησε ούτε από την «τριάρα» στη Βαρκελώνη, ούτε από τις απουσίες των Σαλάχ και Φιρμίνο! Έβγαλε νύχια και δόντια, δάγκωσε αλύπητα τη Μπαρτσελόνα και τη ρεζίλεψε με το τελικό 4-0 στο «Άνφιλντ» για να περάσει για δεύτερη σερί σεζόν στον μεγάλο τελικό!

Στο «Καμπ Νόου», οι ευκαιρίες χάνονταν, ο Σαλάχ σε ανυπεράσπιστη εστία είχε δοκάρι και ο Λιονέλ Μέσι με προσωπικό σόου είχε κάνει άπαντες να πιστέψουν ότι οι Καταλανοί βρίσκονταν σχεδόν και με τα δύο πόδια στον τελικό της Μαδρίτης.

Την παραμονή της ρεβάνς, ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκαθάριζε σε όλους ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αφού η μπάλα είναι στρογγυλή, κυλάει προς κάθε κατεύθυνση και η ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της οφείλουν να το παλέψουν μαζί. Όπως κι έγινε!

Η Λίβερπουλ έγραψε ακόμα ένα ποδοσφαιρικό έπος! Με τον Οριγκί να σκοράρει δυο φορές… δίχως να κάνει κάτι άλλο και αποχωρώντας τραυματίας, με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να είναι εξαιρετικός γι’ ακόμα μια φορά, με τον Βαϊνάλντουμ να μπαίνει με αλλαγή και να πετυχαίνει δυο γκολ μέσα σε 122 δευτερόλεπτα, τον Άλισον να σταματάει κάθε προσπάθεια των αντιπάλων και το Άνφιλντ να φτάνει κοντά σε… νέα ανακατασκευή από τα ξεσπάσματα των οπαδών! Τελικό σκορ 4-0, η απόλυτη ανατροπή απέναντι στη Μπαρτσελόνα των Μέσι, Σουάρες και Κουτίνιο και συμμετοχή ξανά στον τελικό!

Το ματς:

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ σε έναν εξαιρετικό ημιτελικό με ρυθμό που απαιτούσε… γεμάτες μπαταρίες απ’ όλους. Λίγο με την ώθηση του κόσμου, λίγο με τις κινήσεις του ορεξάτου Μανέ αλλά και τις βοήθειες που πρόσφερε ο Χέντερσον επιθετικά, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να βάλουν φωτιά στο ματς στο 7ο λεπτό. Ο αρχηγός βρέθηκε στην περιοχή με τη μπάλα στο αριστερό, σούταρε, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε και ο επερχόμενος Οριγκί σκόραρε για το 1-0! Το «Άνφιλντ» πλέον… έβραζε και έβλεπε πως θα μπορούσε να γραφτεί ακόμα ένα έπος. Αμέσως μετά το γκολ, ο Μανέ έπεσε στην περιοχή έπειτα από μικρή επαφή στο πόδι από τον Σέρχι Ρομπέρτο με τον Τσακίρ να υποδεικνύει να συνεχιστεί το ματς.

Στη Μπαρτσελόνα έχουν μάθει να μην επηρεάζονται πολύ από καταστάσεις όπως αυτή που είχε πλέον δημιουργηθεί. Σε γρήγορες επιθέσεις, οι Κουτίνιο, Σουάρες και Μέσι αντιλαμβάνονταν εύκολα πως τα μετόπισθεν της Λίβερπουλ είχε κενά και αδυναμίες. Ο Βραζιλιάνος στο 18′ είχε ένα καλό σουτ στο οποίο αντέδρασε ο Άλισον και ο Αργεντινός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» δοκίμασε το αριστερό του με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι Καταλανοί, επέλεγαν την πλευρά του Αλεξάντερ – Άρνολντ για να φτάσουν στην περιοχή του Άλισον, με τον Ζόρντι Άλμπα να παίρνει αρκετά μέτρα και να έχει μπροστά τη βοήθεια του Κουτίνιο. Ο Σουάρες και ο Τσακίρ είχαν εκνευρίσει τους παίκτες του Κλοπ, οι οποίοι απαραίτητα έπρεπε να επιστρέφουν πολύ γρήγορα για να καλύψουν στις απειλητικές διαθέσεις των Καταλανών, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας στο ματς.

Στο 42′ ο Πικέ έβαλε το πόδι όσο έπρεπε για να μη φτάσει η μπαλιά του Σακίρι στον Μανέ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0, αφού το αριστερό σουτ του Μέσι στις καθυστερήσεις έφυγε άουτ και ο Άλισον βγήκε γρήγορα και απέκρουσε τη μεγάλη ευκαιρία του Ζόρντι Άλμπα στις καθυστερήσεις σε αντεπίθεση των Καταλανών. Ήταν δεδομένο πως με τους Σακίρι και Οριγκί να παραμένουν εκτός κλίματος και εκτός δυναμικής για να στηρίξουν επιθετικά τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Κλοπ θα έβλεπε σταδιακά στο ματς τις πιθανότητές της να ελαχιστοποιούνται. Ο Μανέ έπρεπε να βρει στηρίγματα για να βγάλει φάσεις, οι Χέντερσον και Μίλνερ άφηναν λίγο παραπάνω τον Φαμπίνιο μόνο του στα χαφ για να παίξουν πιο μπροστά, ενώ, ο Κλοπ έβαλε τον Βαϊνάλντουμ στο δεύτερο μέρος βγάζοντας τον Ρόμπερτσον και γύρισε τον Μίλνερ αριστερά.

Η Λίβερπουλ βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 51′ ο Φαν Ντάικ με το τακούνι ανάγκασε τον Τερ Στέγκεν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια έπειτα από κόρνερ που κέρδισε ο Μανέ με τον Σέρχι Ρομπέρτο να του παίρνει τη μπουκιά απ’ το στόμα! Στα… καπάκια, ο Λουίς Σουάρες ανάγκασε τον Άλισον να πέσει και ν’ αποκρούσει το χαμηλό σουτ στην απέναντι εστία. Ο Βαϊνάλντουμ θα γινόταν η αιτία να… πέσει το Άνφιλντ από τους πανηγυρισμούς, αφού σε 122 δευτερόλεπτα σκόραρε δυο φορές για να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να προκαλέσει ντελίριο! Στο 54′ από σέντρα του Αλεξάντερ – Άρνολντ σούταρε στην κίνηση και στο 56′ πήρε παλικαρίσια κεφαλιά από γέμισμα του Σακίρι για το 3-0!

Η Μπαρτσελόνα, αφού απορρόφησε την αναταραχή των λεπτών που ακολούθησαν του τρίτου γκολ, ισορρόπησε και ο Μέσι νικήθηκε από τον Άλισον σε σουτ στην κλειστή γωνία. O Βαλβέρδε έβαλε Σεμέδο και Αρτούρ, εκείνοι πρόσφεραν κάποια ηρεμία και ανακούφιση παγώνοντας τον ρυθμό, όμως… πεπρωμένο φυγείν αδύνατο! Η Λίβερπουλ θα έγραψε ακόμα ένα έπος! Στο 79′, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ κατάλαβε πως όλοι στην άμυνα της Μπαρτσελόνα κοιμούνταν, εκτέλεσε γρήγορα ένα κόρνερ και ο Οριγκί με πλασέ έγραψε το τελικό 4-0 για να χαρίσει μαγική, ανεπανάληπτη, αδιανόητη και μοναδική πρόκριση στον τελικό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Ορίγκι (85′ Γκόμες), Μανέ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (80′ Μάλκομ), Κουτίνιο (60′ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες

Πηγή: England365.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top